Atelierul de Teatru Botosani, succes la ID Festival!

Atelierul de Teatru Botosani, succes la ID Festival!

   edith21.info

Atelierul de Teatru al Colegiului National "Mihai Eminescu" Botosani, coordonat de actrita Lenus Teodora Moraru si Gelu Risca, au participat saptamana trecuta la editia a XI-a a Ingenious Drama Festival, cunoscut in randul tinerilor sub denumirea ID Festival, competitie de teatru in limba engleza, organizata de si pentru adolescenti, desfasurata pe scena Teatrului "George Bacovia" din Bacau. 

Din juriul festivalului au facut parte actrita Coca Bloos, dramaturgul Stefan Peca si actrita Mihaela Radescu.

Au participat noua trupe din Bacau, Timisoara, Craiova, Suceava, Botosani si Bucuresti. Motto-ul editiei 2010 a fost Transform and Perform, in cadrul reprezentatiilor, actorii fiind invitati sa evidentieze ideea de energie, umor si frumusetea varstei.



Atelierul de Teatru a participat cu spectacolul Inside a box, dupa un text scris de Sabina Balan, membra a Atelierului, eleva in clasa a XI-a a Colegiului National "Mihai Eminescu". De asemenea, regia este semnata de Diana Ligi, eleva a aceluiasi colegiu si membra a trupei de teatru, fetele fiind sprijinite de colegii lor, actorii Silvana Mihai, Vlad Galer, Alexandru Voicu si Stefania Grigorescu.



Aprecierile au fost pe masura stradaniei tinerilor artisti, care au impresionat prin delicatetea si nota de sensibilitate a spectacolului, dar si prin faptul ca reprezentatia s-a bazat pe textul Sabinei Balan, o tanara autoare de numai 17 ani. 

Atelierul de Teatru a beneficiat de numeroase premii si nominalizari, printre care Best Actress (Silvana Mihai), Best Stage Design, Best writing (Sabina Balan), Best Directing (Diana Ligi) si nominalizari la categoriile Best english performance, Best performance, Best english speaker (Silvana Mihai).


 
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Programul de la Pașapoarte în minivacanța de 1 Mai și Paște suferă modificări!

astăzi, 15:22
10

În minivacanța de 1 Mai și de Paște, adică în perioada 1 – 6 mai, angajații Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte din Botoșani nu vor avea program de lucru cu publicul....

Meteorologii anunță cum va fi vremea de 1 Mai și Paște: Unde va fi mai cald și unde va ploua!

astăzi, 15:06
42

De 1 Mai şi de Paşte, temperaturile vor fi uşor mai ridicate decât cele obişnuite în această perioadă, în cea mai mare parte a ţării şi vor fi ploi în regiunile sud-ve...

Romario Benzar, mesaje după accidentare: ”Chiar m-a impresionat!”. Când revine pe teren!

astăzi, 14:50
93

”Îmi doresc să îmi ajut echipa să ne salvăm!””Aștept miercuri sau joi să mă duc să îmi scoată firele și să fie totul bine ca să pot să încep a...