Atelierul de Teatru al Colegiului National "Mihai Eminescu", succes pe scena Teatrului Bulandra!

Atelierul de Teatru al Colegiului National "Mihai Eminescu", succes pe scena Teatrului Bulandra!

 OCTAVIAN COSTIN  

Au concurat cu trei trupe de teatru din Capitala si au castigat doua dintre cele mai importante premii puse in joc: Trofeul Festivalului si premiul pentru Cea mai buna interpretare! Isprava apartine tinerilor actori ai Colegiului National "Mihai Eminescu", Atelierul de Teatru fiind sub indrumarea actritei Lenus Teodora Moraru si a lui Gelu Rasca.   

Succesul este cu atat mai important, cu cat competitia s-a desfasurat pe scena Teatrului Bulandra din Bucuresti, in cadrul Festivalului National de Arte pentru liceeni "Florian Pitis", a treia editie, 3-5 mai 2010, cu sectiunile Muzica si Teatru. 

Juriul care a evaluat prestatiile concurentilor a fost format din Anda Pittis - presedinte de onoare, Mihai Constantin - actor al Teatrului "Lucia Sturdza Bulandra", Irina Petrescu – actrita a Teatrului "Lucia Sturdza Bulandra", Ducu Bertzi - interpret si compozitor, Virgil Iantu si Victor Ioan Nicolae, preşedintele juriului si director al Colegiului Naţional "Gheorghe Lazăr".

La secţiunea Teatru, Premiul pentru cea mai buna interpretare in rol principal masculin i-a revenit lui Octavian Costin, de la Colegiul National "Mihai Eminescu" din Botoşani, pentru rolul Miki in spectacolul "With a Little Help From My Friends", dupa Maria Manolescu.

Marele Trofeu al Festivalului in teatru a mers catre spectacolul "With a Little Help From My Friends", trupa "Atelierul de teatru" al Colegiului Naţional "Mihai Eminescu" din Botoşani.

Tinerii actori au simtit nu numai emotiile competitiei propriu-zise! Notorietatea membrilor juriului, dar mai ales aprecierile sincere ale unor certe personalitati, cum ar fi Irina Petrescu sau Mihai Constantin, au adaugat o aura de nesters asupra distinctiilor oficiale.

"Anda Pittis a venit si ne-a spus: "Minunat spectacol! Este intocmai in spiritul lui Motu (n.r., Florian Pittis). Va multumesc frumos pentru spectacol!". Si Irina Petrescu a venit si ne-a felicitat in mod special pe Octavian Costin, pe care l-a evidentiat pentru rolul din spectacol", a marturisit Gelu Risca, unul dintre coordonatorii trupei.

In perioada 8-9 mai, Atelierul de Teatru va concura tot in Bucuresti, in cadrul Festivalului Jos Palaria, cu spectacolul "Jocul de-a vacanta", competitie la care elevii Colegiului National Mihai Eminescu au castigat anul trecut Premiul FestCo, distinctie care le asigura participarea, pe 22 mai, tot la Bucuresti, la Festivalul FestCo, in calitate de invitati.  

Spectacolul prezentat pe scena din Capitala a obtinut anul trecut, la Festivalul de teatru LYCEUM – 2009, Botosani, Trofeul Festivalului pentru Cel mai bun spectacol, precum si Cel mai bun actor in rol principal – Octavian Costin (Miki), Cea mai buna actrita in rol principal – Madalina Lohan (Ada), Premiul special de interpretare – Alexandru Voicu.

MIKI:   Octavian Costin
RADU:   Vlad Galer
ANDI:  Alexandru Voicu
ADA:  Mădălina Lohan
RUXANDRA:  Ruxandra Tudosie
PRIETENI:  Miruna Terciu, Silvana Mihai, Iustin Bilibou
MAMA:  Sabina Balan


COORDONATORI: LENUS TEODORA MORARU, GELU RISCA

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

PNL Botoșani, Cătălin Flutur, întâlnire cu taximetriștii: „O unitate de breaslă mai rar întâlnită în zilele noastre” (foto)

astăzi, 16:14
22

Candidatul din partea Partidului Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani, Cătălin Flutur, a avut zilele trecute o întâlnire cu taximetriștii din Botoșani.Redăm mai jos i...

Eveniment dedicat antreprenorilor din Botoșani: Conferință despre dezvoltarea unor afaceri inteligente! (foto)

astăzi, 15:56
57

Sute de antreprenori din Botoșani au participat, joi, la o conferință despre dezvoltarea unor afaceri inteligente cu fonduri europene. Evenimentul este organizat de către Camera de Comerț, Indust...

Tânăr condamnat la închisoare pentru furt calificat, va sta cel puțin patru ani în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:21
84

În cursul zilei de miercuri, polițiștii din Rădăuți au primit spre executare mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Judecătoria Rădăuți în dosarul privind p...