"Farmazonul din Harlau" pe scena Teatrului Mihai Eminescu

"Farmazonul din Harlau" pe scena Teatrului Mihai Eminescu
Teatrul "Mihai Eminescu" din Botoşani vă invită vineri, 7 mai 2010, începând cu ora 17.30, în Sala Mare, la spectacolul "Farmazonul din Harlau", după Vasile Alecsandri. 
 
Despre povestea pe care o veţi urmări pe scena Teatrului, Ion Sapdaru, regizorul spectacolului, scrie într-un material promoţional: "Un tânăr aspirant la mâna fiicei slugerului Ganganu, pe nume Pestriţ, care vine de la Hârlău, nimereşte pe mâna câtorva boiernaşi ieşeni dornici de distracţie şi de pertreceri pe gratis. Pestriţ vine cu două scopuri la Iaşi: să se însoare şi să intre in societatea... farmazonilor. Este stranie această dorinţă a unui boiernaş de la ţară si constitue de fapt deliciul acestei mici piese. Pentru a impedica logodna lui Pestriţ aceşti mici escroci de la Iaşi se dau drept o societate francmasonă şi se obligă să-l primească pe Pestriţ în rândurile lor. Comedia capătă valenţe groteşti prin felul cum işi inchipuie bonjuristii ceremonia de primire în loja masonică. Ceremonia se desfăşoară, unde altundeva, decât in pivniţă. Naivul Pestriţ este supus la aşa zisele încercări a lojei, este pălmuit, invocă trăsnetul, se întâlneşte pe tărâmul morţii cu alţi pretendenţi la loja masonică, care rătăcesc de săptămîni întregi şi nu-şi găsesc salvarea".

Din distribuţie fac parte actorii: GHEORGHE FRUNZĂ, CIPRIAN TĂBĂCARU, SORIN CIOFU, IOAN CREŢESCU, MIHAI DONŢU, BOGDAN HORGA, EDUARD SANDU, CEZAR AMITROAEI, FLORIN AIONIŢOAIE, BOGDAN MUNCACIU, MARIUS ROGOJINSCHI, DRAGOŞ RADU, ANA MARIA CAZACU, LENUŞ MORARU, GINA PĂTRAŞCU, ANDREEA MOŢCU, LAURA  DUMITRACHE, LIDIA UJA.

Pentru grupuri organizate de elevi, studenţi şi pensionari, preţul biletului este de 5 lei, pentru celelalte categorii de public biletul fiind de 10 lei.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

PNL Botoșani, Cătălin Flutur: Concluziile etapei de consultare publică!

astăzi, 14:26
30

Candidatul Partidului Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani pentru funcția de primar al municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, a lansat în urmă cu ceva timp o consultare public...

Momente de bucurie și spiritualitate creștin-ortodoxă alături de seniorii din Dorohoi! (Foto)

astăzi, 14:06
50

Acțiunea a avut loc ca urmare a declarării anului 2024, de către Sfântul Sinod, drept ”Anul omagial al îngrijirii bolnavilor și al doctorilor fără de arginți”, dar și &...

Drumarii sunt în doliu. S-a stins inginerul care a contribuit la dezvoltarea rețelei de drumuri naționale din județele Moldovei! (Foto)

astăzi, 13:29
863

Cu doar o zi înainte de a împlini 80 de ani, s-a stins din viață ing. Paul Crăciunescu, fost director adjunct în cadrul DRDP Iași.Angajat în cadrul DRDP Iași în ...