ASTAZI: Inchiderea Zilelor "George Enescu" - Concert de pian cu Daniel Goiti

ASTAZI: Inchiderea Zilelor "George Enescu" - Concert de pian cu Daniel Goiti
Duminica, incepand cu ora 18.30, Filarmonica Botosani a programat cel de-al doilea concert simfonic din cadrul Zilelor "George Enescu".

Seara simfonica va sta sub bagheta dirijorala a lui Mihail Secikin, invitat special fiind pianistul Daniel Goiti.

În program:

George Enescu: Rapsodia română nr. 1, în la major, op. 11, nr. 1
Serghei Rahmaninov: Concertul pentru pian şi orchestră nr. 2, în do minor, op. 18
George Enescu: Simfonia I, în mi bemol major, op. 13
 
DANIEL GOIŢI
s-a născut la Reşiţa, în data de 5 august 1968. A început studiul pianului  la Şcoala de Muzică din acelaşi oraş, cu profesorii Maria Jeba şi Gheorghe Ghera, continuându-l apoi la Liceul de Muzică din Cluj-Napoca, cu profesoara Irina Szarvady şi, în cele din urmă, la Conservatorul de Muzică Gheorghe Dima tot din Cluj-Napoca, cu profesoara Ninuca Oşanu-Pop. După absolvirea conservatorului, în anul 1990, Daniel Goiţi a urmat cursuri de interpretarea pianistică la Hochschule der Kunste din Berlin.

Primul premiu la un concurs de interpretare l-a primit la vârsta de 11 ani, în anul 1979, după care a urmat un întreg şir de premii la concursurile naţionale pentru elevi şi studenţi  Ciprian Porumbescu, Sigismund Toduţă, Gheorghe Dima şi altele  atât ca solist individual cât şi în formaţii camerale (duo sau trio), şirul acestor premii culminând cu două importante Premii I, la concursurile internaţionale George Enescu, de la Bucureşti (1991) şi Arthur Schnabel, de la Berlin (1992.)

Activitatea sa interpretativă cuprinde numeroase recitaluri şi concerte cu orchestra, susţinute atât în ţară cât şi peste hotare, precum şi înregistrări pentru casele de discuri Electrecord din Bucureşti şi RIAS din Berlin şi pentru radioul şi televiziunea din România.
În anul 2004, Daniel Goiţi a obţinut titlul de doctor în muzică, teza susţinută având ca subiect creaţia pianistică a postromanticului rus A. N. Skriabin.

În prezent, este conferenţiar universitar, şef de catedră la secţia pian a Academiei de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
13

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
64

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...

ISU Botoșani, îndemn la respectarea regulilor de prevenire a incendiilor cu ocazia pregătirilor de Paște!

astăzi, 13:17
22

Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de lăsarea nesupravegheată a aparatelor de gătit. De aceea, ISU Botoșani recomandă:- Nu lăsaţi mâncarea pe...