APLAUZE LA SCENA DESCHISA: "Din aceasta seara se va vorbi doar despre compozitorul Bogdan Ota!" - VIDEO

3000 de bucuresteni au sarbatorit, sambata seara, 552 de istorie de la prima atestare documenatara a orasului Bucureşti, alaturi de Bogdan Ota, botosaneanul care a uimit juriul de la "Norvegienii au talent"!

Pentru prima data in viata lui, Bogdan Ota a cantat pe o scena cu o orchestra in spate, alaturi de profesionisti, cu public avizat. Elogiile au curs cu maxima generozitate, aplauzele au rasunat pe parcursul intregului concert, spectatorii ridicandu-se in picioare dupa fiecare piesa interpretata de artistul nascut in Botosani.

Prezentatorul evenimentului de sambata seara, din Piata Constitutiei, a fost compozitorul Dan Dediu, care l-a introdus in scena pe Bogdan Ota nu in postura de detinator al unei povesti de televiziune, ci din cea a unui artist profesionist.

"Ce am de spus as vrea sa spun de fata cu artistul care a fost invitat in aceasta seara. De aceea il invit in scena pe Bogdan Ota. (n.r.: publicul aplauda indelung la intrarea in scena a lui Bogdan Ota) Ai vazut reactiile, visul tau s-a implinit: esti apreciat si in tara ta, si nu ai apucat nici sa canti!", a spus Dan Dediu.

"Aveam un discurs intreg despre povestea ta, dar azi dmineata (n.r.: sambata dimineata) s-a intamplat ceva si a trebuit sa arunc tot acest discurs. Am ascultat compozitiile lui Bogdan Ota! Si s-a intamplat ceva in acel moment. Am inteles ca povestea trebuie data la o parte, pentru ca din aceasta seara se va vorbi doar despre compozitorul Bogdan Ota! Are atata forta muzica ta, are atata emotie... Si se vede in creatiile lui! Cineva spunea ca marii creatori sunt cutia de rezonanta a divinitatii. Din creatiile lui reiese acest lucru. Am vrut sa spun de fata cu tine  aceste cuvinte pentru ca am fost realmente impresionat. Toti acesti oameni au venit pentru povestea ta, dar la sfarsit vor aplauda Artistul!", a precizat compozitorul Dan Dediu.

În Piaţa Constituţiei, Bogdan Ota a susţinut primul său concert din Bucureşti, dar şi primul concert din cariera lui alături de o orchestră, fapt care l-a făcut să fie foarte emoţionat, mai ales că în public s-au aflat şi părinţii artistului.

Pe scena din Piaţa Constituţiei, Bogdan Ota a interpretat şapte din compoziţiile sale, dintre care şase au fost interpretate împreună cu Orchestra Naţională Radio, sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare, şi alături de Corul Bucureşti.

Bogdan Ota s-a adresat timid publicului, urându-le La mulţi ani bucureştenilor: "La multi ani, Bucureşti! Vă mulţumesc frumos că mi-aţi dat ocazia să cânt pentru dumneavoastră ca artist, pentru prima dată în viaţă".

Bogdan Ota a interpretat şase compoziţii proprii, care au îmbinat muzica simfonică şi elementele moderne. După ce a fost aplaudat la scenă deschisă, oamenii ridicându-se în picioare după fiecare compoziţie, Bogdan Ota a răsplătit aprecierea publicului cu încă o piesă proprie, de data aceasta interpretată doar de el la pian, fără aportul Orchestrei Naţionale Radio şi a Corului Bucureşti.

La finalul concertului, Bogdan Ota a declarat că este "copleşit". "Pentru ca toate aceste lucruri (recitalurile, n.r.) să aibă loc, noi toţi (artiştii de pe scenă, n.r.) am îndrăgit muzica de la 6-7 ani", a spus Bogdan Ota. Totodată, el a mulţumit pentru onoarea de a cânta pe scena din Piaţa Constituţiei alături de profesionişti ai României.

În vârstă de 33 de ani, Bogdan Ota a urmat Conservatorul din Iaşi, iar anul trecut a plecat în Norvegia, fiind nemulţumit de mediul muzical românesc care nu i-a dat nicio şansă de afirmare, după cum a declarat artistul pentru MEDIAFAX, după concertul susţinut sâmbătă seară în Piaţa Constituţiei. După ce în Norvegia a practicat tot felul de meserii, precum montatul copiatoarelor, Bogdan Ota a fost înscris fără să ştie în competiţia "Norvegienii au talent" de către şeful lui de la momentul respectiv. Astfel, Bogdan Ota a devenit cunoscut pentru propriile lui compoziţii, datorită cărora a ajuns pe locul al doilea în concursul "Norvegienii au talent", fapt care i-a permis de altfel să îşi reia cariera muzicală.


 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani: Negocierea colectivă este obligatorie!

Thursday, 19 September 2024

În cazul în care intr-o unitate nu există contract colectiv de muncă, angajatorul sau orice altă persoană îndreptățită  să participe la negocierea colectivă, conform pr...

AJPIS Botoșani: Bani în Trezorerie pentru plata indemnizațiilor și a alocațiilor!

Thursday, 19 September 2024

Suma totală platită este de 6.300.570  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Alocația lunară de plasament - Alocația lunară de plasament pentru copilul cu hand...

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

Thursday, 19 September 2024

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...