Apel al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei – Arhiepiscopia Iașilor! Slujbele oficiate de preotul Ungureanu nu au nicio valoare!

Apel al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei – Arhiepiscopia Iașilor! Slujbele oficiate de preotul Ungureanu nu au nicio valoare!

   FOTO: Ştiri.Botoşani.Ro

Dragi Creștini, Hristos a înviat!

Față de evenimentele petrecute la biserica din satul Schit Orășeni, în ziua de vineri, 5 mai 2017, cu grijă și dragoste părintească vă aducem la cunoștință următoarele:
1. Preotul Ioan Ungureanu, de la Parohia Schit Orășeni, nu a fost alungat din parohie sau destituit. El a fost oprit de la sfintele slujbe până la momentul îndreptării sale.
2. Părintele Ungureanu a decis să se separe de Biserica Ortodoxă Română, îndreptându-se spre o grupare cu tendințe schismatice.
3. Pentru săvârșirea mai multor abateri de la Sfintele Canoane și Statutul Bisericii, între care schisma (întreruperea comuniunii cu ierarhul locului) și neascultarea față de Biserică, preotul Ungureanu Ioan a fost chemat pentru o cercetare în fața Consistoriului eparhial al Arhiepiscopiei Iașilor.
4. Având în vedere gravitatea abaterilor săvârșite și stăruirea în neascultare și schismă, după atragerea repetată a atenției și chemarea stăruitoare la îndreptare, Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a dispus oprirea de la slujirea tuturor lucrărilor sfinte a preotului Ioan Ungureanu, precum și suspendarea sa din funcția de paroh al Parohiei Schit Orășeni, începând cu data de 05 mai 2017 și până la finalizarea cercetării Consistoriului eparhial.
5. Preotul oprit de la săvârșirea lucrărilor sfinte nu mai poate săvârși pe perioada opririi nici Sfânta Liturghie și nici o altă slujbă religioasă (botez, cununie, înmormântare, aghiazmă, parastas și celelalte), iar în cazul neascultării, slujbele săvărșite nu au nici o valoare.
6. Bunii credincioși din Parohia Schit Orășeni sunt îndemnați părintește să nu cadă în amăgirea preotului Ioan Ungureanu, ci să rămână fii ascultători ai Bisericii Ortodoxe Române, precum înaintașii lor și în comuniune cu episcopii, preoții, viețuitorii sfintelor mănăstiri și cu toți creștinii ortodocși din Mitropolia Moldovei și Bucovinei din Patriarhia Română și din întreaga Biserică Ortodoxă.

Față de cele de mai sus facem precizarea: credincioșii care participă la slujbele săvârșite de un preot oprit de la slujire de ierarhul său nu beneficiază de harul sfințitor și se rup de comuniunea cu Biserica. Vă îndemnăm să căutați pacea și Îl rugăm pe Dumnezeu să reverse asupra tuturor credincioșilor din Parohia Schit Orășeni duh de liniște, cumpătare și dragoste!

Mitropolia Moldovei și Bucovinei-Arhiepiscopia Iașilor
Comunicat de presă

Despre ce s-a întâmplat la Schit Orăşeni, Ştiri.Botoşani.Ro a scris aici:


Ameninţări şi urlete la o biserică din judeţ: preot suspendat pentru neascultare şi nerespectarea canoanelor! FOTO, VIDEO

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...