Actrița Lorena-Petronela Chiribuță și-a lansat primul volum de poezii (video)

În duminica Floriilor, la Galeriile de Artă „Ștefan Luchian” din Botoșani, cunoscuta actriță a Teatrului „Mihai Eminescu”, Lorena-Petronela Chiribuță și-a lansat primul volum de poezii, care se intitulează „Golgota unui naiv”.

Printre invitații la acest eveniment se numără Lucia Olaru Nenati, Traian Apetrei, Ion Istrate, Marieva A. Demetrescu, Dorel Gaftoneanu, Constantin Adam, Romulus Ungureanu, Radu Grădinaru și actorii Radu Dragoș și Bogdan Muncaciu.

Lorena-Petronela Chiribuță este actriță la Botoșani încă din anul 2003, de când colaborează cu Teatrul „Mihai Eminescu”. Aceasta mai este cunoscută și pentru cariera ei în media, fiind o prezență constantă în viața cotidiană a botoșănenilor prin aparițiile numeroase, zilnice, la posturile de televiziune locale.

Desprinzându-se de lumea rolurilor, a măștilor de teatru ori de obiectivele camerelor de filmat, Lorena Petronela Chiribuță s-a arătat în fața publicului definindu-se ca fiind o simplă naivă. În vremurile noastre, această postură reprezintă ceva mult mai dificil decât am fi tentați să credem în primă fază. Căci un naiv este un credincios al bunătății, un credincios în oameni, neluând în seamă numărul de dezamăgiri și de răni din urmă.

„Aș putea defini ziua de Florii a acestui an drept una inedită, una în care, așa cum am spus, frigul de afară a fost înfrânt de dorința arzătoare a oamenilor de a se reîntâlni, după un timp atât de îndelungat de incertitudini, de temeri și de suferințe. Iată, poate astfel am învățat a trăi mai natural și mai asumat cu crucile noastre; am învățat să le accesorizăm cu florile și cu micile bucurii care, nevăzute de noi, trec mult prea repede. Cu curaj, Petronela Chiribuță și-a deschis inima și a îndrăznit să înceapă un drum al poeziei, un drum către Golgota, în care ea însăși a fost, este și va fi o rază de soare care dă fiecărui om speranța de a crede în frumos. Speranța de a crede în Marea Artă”, a declarat Marieva Demetrescu.

Cartea întruchipează poezii cu privire la un „calvar” al vieții, cu suișuri și coborâșuri, cu toate greutățile prin care oamenii trebuie să treacă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Piloții au încins motoarele la Cornișa în cadrul evenimentului Demo Drift Show! „Adulții au fost cei mai fricoși, nu prea au avut curaj, dar copiii sunt altfel” (foto, video)

Saturday, 28 September 2024

Asociația „Pro Car Racing” organizează, în acest weekend, cea de-a doua ediție a evenimentului Demo Drift Show. Anul trecut evenimentul a avut loc în parcarea magazinului El...

Ajutor pentru bolnavii din Botoșani aflați în fază terminală, despre ce este vorba! (video)

Friday, 27 September 2024

Bolnavii aflați în fază terminală și care nu pot fi îngrijiți acasă pot beneficia de îngrijri medicale în regim de spitalizare continuă la o clinică privată de paliati...

Pacienții care nu vor mai sta pe o listă de așteptare, anunțul șefei CAS Botoșani! „Au fost foarte multe controverse” (video)

Friday, 27 September 2024

Alina Mustiață, directorul Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) din Botoșani, anunță faptul că a fost pus în aplicare din acest an Planul Național de Cancer. În cadrul acestui pl...