De curând, aceasta a deschis o carmangerie care aduce pe mesele clienților produse 100% naturale, o selecție variată de produse de carmangerie de cea mai înaltă calitate, respectiv pui, preparate top din vită și porc, carne maturată din vită.
Businessul a fost realizat prin Programul Start-up Nation, iar investiția a ajuns la suma de 70.000 de euro, astfel că unitatea beneficiază de utilaje noi, iar furnizorii de carne sunt selectați cu mare atenție.
Business din dorința de a-și aduce părinții acasă
Mădălina Elena Tudosă a absolvit la Iași Facultatea de Agricultură pe domeniul Ingineria produselor alimentare și imediat după masterul în Controlul și expertiza produselor alimentare. De curând, deține un business în județul Botoșani.
„Povestea acestui business a pornit din dorința de a-mi aduce familia acasă (ei fiind tranșatori într-un abator din străinătate). Anii treceau, eu lucram în mediul privat în industria cărnii, eram fericită, conduceam echipe care mi-au rămas la suflet, dar ceva din interiorul meu îmi spunea că trebuie să fac ceva mult mai mult. Totul a început când am înțeles că trebuie să-mi urmez instinctul și, mai exact, în urmă cu trei ani, cu pași mici și o dorință arzătoare, am început să demarez proiectul. Totul s-a putut concretiza la începutul lunii decembrie a anului 2023, când efectiv am deschis ușile businessului. Nu cred că eu am ales o astfel de afacere, ci ea cred că m-a ales pe mine, poate din aprecierea pentru tatăl meu care îmi explica, încă de când eram în facultate, care sunt piesele de tranșare, iar siguranța cu care introduceam cuțitul a venit de la sine. Țin minte și acum, în facultate, când aveam examen la carne, eu pe el în sunam noaptea ca să pot înțelege tranșarea, în condițiile în care ar fi trebuit să doarmă, pentru că lucra imediat după miezul nopții. E copleșitor!“, mărturisește pentru Lumea Satului tânăra antreprenoare.
Carnea provine din fermele locale din jurul Botoșaniului, astfel încât rapiditatea livrării să nu contamineze produsul.
Tânăra are o experiență de nouă ani în abatoare mari și fabrici de prelucrare a cărnii
Mădălina și-a dorit ca cunoștințele din timpul facultății și al masterului să pună amprenta pe produsele sale, să fie controlate exact așa cum prevede legislația în vigoare, având o experiență de nouă ani în abatoare mari și fabrici de prelucrare a cărnii.
„Studiile mi-au pus baza și experiența în domeniu, m-au făcut omul de astăzi. Se spune că nu există producție fără să nu întâmpini o provocare, o problemă... și așa este. Industria cărnii este o lume a bărbaților, iar eu mă simt mândră să fac parte din ea“, încheie tânăra antreprenoare din Botoșani.