Pericolul în care se află 5.000 de angajați din Botoșani: ”Închiderea acestor companii ar avea un efect catastrofal!”

Oamenii de afaceri din Botoșani s-au reunit, la începutul acestei săptămâni, la sediul Camerei de Comerț, pentru a dezbate problemele cu care se confruntă, dar și în vederea identificării unor soluții concrete pentru mai multe domenii ale economiei județului.

Pericolul în care se află 5.000 de angajați din Botoșani: ”Închiderea acestor companii ar avea un efect catastrofal!”

Potrivit amfitrionului acestei întâlniri, Valeriu Iftime, președintele Camerei de Comerț Botoșani, discuțiile cu mediul de afaceri botoșănean au fost ”fructuoase și pline de conținut”.

Printre problemele importante pentru mediul de afaceri botoșănean, a fost atinsă și cea privind situația din industria confecțiilor.

În acest sector, spune președintele Camerei de Comerț Botoșani, ca o consecință a creșterii nivelului salariului minim, cheltuielile cu munca ajung la un nivel pe care, prin specificul său, producția în sistem lohn nu le poate suporta.

Din această cauză există riscul ”foarte real, chiar iminent”, al relocării afacerilor de acest gen din județul Botoșani și, în general, din România, în lipsa adoptării urgente a unor măsuri.

Potrivit celor declarate de Valeriu Iftime, acest lucru s-a întâmplat deja în multe alte țări europene, de unde fabricile de profil au fost relocate în țări cu un cost mai mic al forței de muncă, precum Marocul sau Albania.

Acest fapt, în Botoșani, ar avea consecințe dezastruoase. Mai exact: mii de oameni ar rămâne fără locuri de muncă.

”Închiderea acestor companii la Botoșani ar avea un efect catastrofal asupra județului, lăsând 4-5000 de oameni fără un loc de muncă. Automat și statul va pierde impozitele și taxele aferente acestor locuri de muncă, ba chiar va avea de suportat costurile sociale pe care le presupune o serie de disponibilizări în masă”, a transmis Valeriu Iftime, președintele Camerei de Comerț Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

astăzi, 21:14
241

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
283

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
185

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...