Antreprenor cu fabrică în Botoșani și magazine în toată țara: ”Clienții au devenit mai pretențioși, preferă o piesă din aur!”

Românii sunt mai atenţi atunci când decid să achiziţioneze o bijuterie, astfel că renunţă la a mai cumpăra obiecte cu o valoare strict estetică şi se orientează către piese din aur, care au o valoare reală mult mai mare.

Antreprenor cu fabrică în Botoșani și magazine în toată țara: ”Clienții au devenit mai pretențioși, preferă o piesă din aur!”

Afirmația îi aparține lui Ioan Matei, fondatorul Sabrini, care numără circa 30 de magazine în ţară, compania având şi o fabrică în Botoşani, unde realizează bijuterii din aur cu diamante, verighete şi bijuterii personalizate.

„Clienţii se uită mult mai atent la ce fel de cumpărături fac, ce fel de achiziţii şi, de multe ori, preferă un obiect care poartă o valoare reală, respectiv o bijuterie din aur, chiar dacă nu este una cu un preţ extraordinar. Am observat şi că în zona de cadouri, clienţii noştri preferă să cumpere bijuterii de aur în detrimentul celor de argint, în detrimentul ceasurilor fashion sau al altelor produse“, a explicat într-o emisiune a ZF antreprenorul Ioan Matei.

Antreprenorul adaugă că oamenii au devenit mai pretenţioşi şi sunt foarte atenţi la ce obiecte aleg să cumpere, dar şi la ce servicii postvânzare primesc.

„Sectorul nostru este influenţat imediat de creşterea preţului metalelor. Periodic, furnizorii transmit noile liste de preţuri ajustate. Pe tot parcursul lui 2023, am primit ajustări de preţuri în sus de la majoritatea furnizorilor, iar ajustările noastre ulterioare s-au dus în preţul final al produsului“, spune el.

Inelele de logodnă reprezintă circa 20% din totalul vânzărilor, fiind un produs fanion pentru producătorul local.

Compania Irinik administrează brandul de bijuterii Sabrini. În 2022, firma Irinik din Botoşani a avut o cifră de afaceri de 75 mil. lei şi un profit de 3,3 mil. lei, potrivit datelor Ministerului de Finanţe.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Candidații PSD pentru Consiliul Județean Botoșani: De la politicieni de carieră la profesori și antreprenori! (Foto)

astăzi, 19:48
199

Candidatul PSD pentru președinția Consiliului Județean Botoșani este Lucian Trufin, acesta regăsindu-se și pe lista de candidați pentru consilieri județeni, pe poziția a doua.Lista pentru...

„Gluma” despre moldoveni i-ar putea aduce sancțiuni lui Marcel Ciolacu!

astăzi, 18:31
177

A fost depusă o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Liderul PSD ar putea fi amendat, dacă CNCD va considera că a greșit.„Am depus o plângere la ...

CFR Cluj – Sepsi, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:53
37

CFR Cluj și Sepsi se întâlnesc în această seară în etapa a șaptea a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!Î...