Un tânăr botoșănean are nevoie de sprijinul comunității pentru a-și recupera sănătatea

Un tânăr botoșănean are nevoie de sprijinul comunității pentru a-și recupera sănătatea

Pentru Constantin Saviuc, un bărbat în vârstă de 37 de ani din comuna Hudești, județul Botoșani, cursul vieții a luat o întorsătură nefavorabilă.

Și asta pentru că bărbatul a fost diagnosticat cu Scleroză Laterală Amiotrofică (SLA), o maladie degenerativă a sistemului nervos central caracterizată prin afectarea neuronilor motori din scoarţa cerebrală, trunchi şi coarnele anterioare a măduvei spinării.

Acest lucru îi cauzează tânărului dizabilităţi fizice progresive şi cumulative, ce duc eventual spre deces prin insuficienţa funcţională a musculaturii respiratorii.

Cu un trecut bine conturat și cu o viață trăită prin muncă, cu visuri și idealuri pe care intenționa să le atingă, Constantin Saviuc este pus acum să lupte cu o boală nemiloasă care îi macină zi de zi fiecare parte a corpului.

Pentru un trai mai bun, bărbatul a muncit în Spania mai bine de 10 ani, ca șofer pe tir. Dar Dumnezeu avea alte planuri pentru el.

Cu ani în urmă, Constantin nu s-ar fi gândit o secundă că traiectoria vieții lui se va schimba brusc.

Necazul a început în urmă cu câțiva ani când s-a îmbolnăvit grav, nefiind capabil să mai ducă o viață normală.

În prezent bărbatul este îngrijit de tatăl său, un om în vârstă, care nu are suficientă putere financiară pentru a-și trata copilul.

Singura șansă de vindecare a lui Constantin Saviuc este transplantul de celule stem, transplant care i-ar putea reda șansa de a se recupera.

Medicii din Turcia l-au asigurat că îl pot vindeca dar costurile sunt enorme pentru posibilitățile financiare ale lui Constantin. Bărbatul are nevoie urgent de 35.000 de euro, bani necesari investigațiilor și operației.

Persoanele care vor să ajute o pot face donând în conturile deschise pe numele tânărului.

Saviuc Constantin- RO02RNCB0237024364770001- RNCBROBU Lei

Saviuc Constantin- RO45RNCB0237024364770003- RNCBROBU Euro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Anca Savel

1000 de tineri din România și Republica Moldova vor beneficia de învățare prin dezvoltarea competențelor digitale în cadrul unui proiect transfrontalier la Botoșani și Bălți

Vineri, 14 Mai 2021
248

Un nou proiect transfrontalier finanțat din fonduri puse la dispoziție de Uniunea Europeană a debutat la Botoșani.Început de la mijlocul lunii martie, acesta este unul dintre cele mai ma...

(FOTO) Situație alarmantă în cimitirele din municipiu: locuri de veci construite pe aleile secundare

Vineri, 14 Mai 2021
855

Situația locurilor de veci din cele două cimitire din municipiul Botoșani, Pacea și Eternitatea, a devenit dramatică în ultimii ani.Și asta din cauză că, lipsa locurilor de veci din ...

Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani recrutează candidați pentru admiterea la instituțiile de învățământ din structura Ministerului Apărării Naționale

Vineri, 14 Mai 2021
325

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Botoşani va desfăşura, până la data de 24 mai 2021, activităţi de recrutare a candidaţilor, în vederea participării la concursurile de admitere ...