Un cadru didactic din Botoșani, mamă a doi copii, are nevoi urgent de sânge pentru a supraviețui

Un cadru didactic din Botoșani, mamă a doi copii, are nevoi urgent de sânge pentru a supraviețui

Monica Mandache este o tânără profesoară de istorie și geografie, în cadrul Liceului Teoretic „Dr. Mihai Ciucă” din Săveni, care, la doar 42 de ani, trece prin cele mai cumplite clipe din viața sa.

În urmă cu un an și jumătate, cadrul didactic a fost diagnosticat cu cancer, o boală cumplită care îi răpește dreptul la viață și fericirea de a trăi lângă familia sa minunată.

Mamă a doi copii, un băiat de 12 ani și o fată de 15 ani, Monica Mandache este internată, în stare gravă,  pe secția de oncologie a Spitalului „Mavromati” din Botoșani.

Pentru a supraviețui, îndrăgita profesoară are nevoie urgent de sânge, fapt care i-ar putea ușura revenirea la o clinică din Turcia, acolo unde își va putea continua imunoterapia.

Persoanele care vor să ajute, pot dona sânge, grupa 01 pozitiv, la Centrul de Transfuzie Botoșani, cu specificația Monica Mandache.

Domiciliată în satul Podriga, comuna Drăgușeni, județul Botoșani, Monica Mandache a fost diagnosticată cu cancer, acum un an și jumătate.

În tot acest timp, departe de familie, profesoara s-a confruntat cu zile cumplite, fiind de nenumărate ori la un pas de a-și pierde viața.  În anul 2020, cadrul didactic s-a infectat cu noul coronavirus dar a ieșit învingătoare.

A urmat un tratament la o clinică din Istanbul, acolo unde medicii i-au oferit o speranță la viață. Dar starea sa de sănătate s-a înrăutățit și mai mult atunci când a decis să se întoarcă acasă, lângă familie, de Paște. De atunci este internată în stare gravă, fiindu-i depistată o infecție puternică în organism, iar pentru a supraviețui și pentru a face față transportului în Turcia, are nevoie de sânge.

Pentru alte investigații și tratament corespunzător, Monica Mandache are nevoie de o sumă considerabilă de bani, neștiută în momentul de față.

Impresionați de durerea prin care trece cadrul didactic, cunoscuții s-au mobilizat și au încercat să ajute după puteri. Au existat numeroase licitații de produse iar banii au fost direcționați în contul profesoarei. De asemenea, mulți elevi actuali sau foști elevi au amplasat cutii de donații în diferite societăți comerciale din orașul Săveni și din comuna Vlăsinești.

Persoanele care vor să o sprijine financiar pe Monica Mandache sunt rugate să doneze în conturile bancare puse la dispoziție de familie:

IBAN RO35RNCB0046024684690001

BIC RNCBROBU

Titular cont Mandache Monica Cristina

De asemenea, mai multe informații despre acest caz se pot obține la numărul de telefon 0749.886.922 (Corina Berescu)

 

 

Spune-ne opinia ta