Cum se simte Sofia, bebelușul din Botoșani preluat de o ambulanță din Turcia (VIDEO)

Cum se simte Sofia, bebelușul din Botoșani preluat de o ambulanță din Turcia (VIDEO)

Sofia Loghin, un bebeluș în vârstă de 3 luni din Botoșani, cu grave afecțiuni cardiace, a fost preluată săptămâna trecută de o ambulanță cu medic venită din Turcia.

Micuța a fost transportată la un spital universitar din Istanbul, unde a fost supusă unei operații.

Crina Timofte, mama fetiței, a transmis că bebelușul a răspuns foarte bine la tratamentul administrat, a început să-și miște mâinile și picioarele și ia, ușor, în greutate.

„Ieri a făcut un RMN la creier și față de situația ei fizică, creierul arată bine. Se pare că, din păcate, în România nu i s-a administrat vreun tratament pentru crizele de epilepsie, deci de trei luni ea are crize încontinuu.

În momentul de față, i se administrează trei medicamente pentru crizele de epilepsie, iar acestea au început să scadă, dar nu este rezultatul pe care îl doresc medicii de aici. De două zile i se face intensiv fizioterapie, iar fetița a început să răspundă la tratament (să miște mâinile și picioarele). Încet, încet a început să ia în greutate, fiind urmărită permanent”, a transmis Crina Timofte, mama fetiței.

Sofia Loghin s-a născut pe data de 5 februarie 2021, la Maternitatea Botoșani, alături de surioara ei geamănă, Clara. Dar bucuria părinților a fost de scurtă durată. Fetița a venit pe lume fără semne vitale, iar după ce a fost resuscitată, a fost diagnosticată cu encefalopatie ipoxic ischemică de grad 3, după ce s-a sufocat în burta mamei. Altfel spus, creierul ei nu a primit suficient oxigen, fiind hrănită prin sondă.

Părinții Sofiei mai au acasă încă 4 copii și retrăiesc acum, din nefericire, disperarea și neputința pe care le-au îndurat în urmă cu doi ani când Eduard, unul dintre băieți, a fost diagnosticat cu cancer. La acea vreme, oamenii care i-au citit povestea au reușit să-l salveze pe băiat prin donațiile lor, iar acum familia pare că trece prin același coșmar.

Donațiile se pot face, în continuare,  în contul Asociației „Salvează o inimă”:

Cod de inregistrare fiscala:  31015982

Cont (IBAN) bancar:

Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX

Cont Euro: RO28BTRLEURCRT00W8287001

CONT USD: RO68BTRLUSDCRT00W8287001

COD SWIFT: BTRLRO22

COD BIC: BTRL

REVOLUT: 0752.753.540

Banca Transilvania Botoșani

Vă rugăm să specificați pentru transfer bancar numele  copilului -SOFIA LOGHIN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta