(FOTO) Lungul drum spre Turcia: un cadru didactic din Botoșani, grav bolnav, se pregătește pentru examenul vieții

(FOTO) Lungul drum spre Turcia: un cadru didactic din Botoșani, grav bolnav, se pregătește pentru examenul vieții

Cazul Monicăi Mandache, o profesoară în vârstă de 42 de ani, a fost adus în atenția cititorilor Știri.Botoșani.ro în urmă cu câteva zile, atunci când cadrul didactic avea nevoie urgent de sânge pentru a supraviețui lungului drum spre Turcia.

Profesoară de istorie în cadrul Liceului Teoretic „Dr. Mihai Ciucă” din Săveni, Monica Mandache a fost diagnosticată în anul 2019 cu o forma agresivă de cancer iar în aceste momente se luptă să facă față transportului pe cale terestră până în Turcia, acolo unde își va continua tratamentul prin imunoterapie.

În această dimineață, femeia a fost preluă din comuna Podriga, acolo unde domiciliază,  de o ambulanță privată venită din București și transportată contracost până în Turcia, unde medicii din Istanbul încearcă toate variantele pentru a-i salva viața îndrăgitei profesoare.

Mamă a doi copii, un băiat de 12 ani și o fată de 15 ani, Monica Mandache are acum  nevoie de ajutorul semenilor. Își dorește nespus să trăiască, să-și vadă copiii mari, dar situația financiară a familiei nu poate asigura costul tratamentului. Deocamdată, femeia are nevoie de aproximativ 10.000 de dolari, contravaloarea a patru ședințe de imunoterapie la care se adaugă alte investigații și scheme de tratament propuse de medicii din Istanbul.

A plecat spre Turcia doar cu credință în Dumnezeu și cu speranță că lumea o va ajuta și în continuare, așa cum a făcut-o până acum.

„În România am încercat trei scheme de chimioterapie, iar organismul meu nu a răspuns la niciunul dintre ele. Mai mult decât atât, radioterapia care la majoritatea  pacienților funcționează, în cazul meu a răspândit cancerul. Nu a fost vina medicilor, dar nu  a funcționat nimic.

Corpul meu nu a răspuns la tratament iar în Turcia am șansa de a face imunoterapie. Am făcut o ședință dar după aceea am avut o infecție urinară și a trebuit să le amân. Acest tratament nu-l pot face în țară. Imunoterapia este recunoscută doar pentru trei tipuri de cancer, iar protocoalele de aici nu-mi permit să fac acest tratament nici măcar contracost. Iar eu vreau să trăiesc, să-mi ajut copiii, trebuie să lupt!”, povestește Monica Mandache.

Până în prezent, cadrul didactic a cheltuit pe investigații și tratament aproximativ 30.000 de dolari, bani proveniți din donații de la foști și actuali elevi, oameni simpli, cunoscuți sau necunoscuți, care au ajutat după posibilități.

Persoanele care vor să o sprijine financiar pe Monica Mandache sunt rugate să doneze în conturile bancare puse la dispoziție de familie:

IBAN: RO35RNCB0046024684690001

BIC RNCBROBU

Titular cont – Mandache Monica Cristina

De asemenea, mai multe informații despre acest caz se pot obține la numărul de telefon 0749.886.922 (Corina Berescu, sora Monicăi Mandache)





 

 

 

Spune-ne opinia ta