Tragedie într-o familie din Botoșani: micuța Sofia, în vârstă de doar două luni, se află în stare critică și are nevoie de ajutor

Tragedie într-o familie din Botoșani: micuța Sofia, în vârstă de doar două luni, se află în stare critică și are nevoie de ajutor

Pentru o familie din comuna Adășeni, județul Botoșani, momentul nașterii s-a transformat în cea mai neagră zi, când proaspăta mamă a aflat cu durere că cel de-al doilea copil pe care îl purta în pântec fără să știe, era la un pas de a-și pierde viața.

Sofia s-a născut la Maternitatea Botoșani, pe data de 5 februarie 2021, alături de surioara ei geamănă, Clara. Dar bucuria părinților a fost de scurtă durată. Micuța a venit pe lume fără semne vitale, iar după ce a fost resuscitată, a fost diagnosticată cu encefalopatie ipoxic ischemică de grad 3, după ce s-a sufocat în burta mamei. Altfel spus, creierul ei nu a primit suficient oxigen, motiv pentru care în aceste momente Sofia se află internată pe secția de terapie intensivă, fiind hrănită prin sondă.

„Starea de sănătate a Sofiei este gravă. Avem o fetiță de aproximativ două  luni care a fost reanimată, intubată și ventilată încă de la naștere. Inițial a fost cu bătăi ale cordului zero, au pornit după 7 minute de reanimare, ventilare și adrenalină. Vorbim despre o asfixie în formă severă ceea ce explică encefalopatia ischemică de care suferă fetița în prezent. Ea răspunde la stimuli foarte puțin, reflexele sunt abolite total, a rămas doar cel de deschidere a ochilor și la stimuli mai profunzi, cum ar fi atingerea. Este alimentată printr-o sondă de gavaj direct în stomac și continuă tratamentul. Prognosticul ei este rezervat”, a declarat pentru Somax TV, Carmen Zaboloteanu, medic neonantolog în cadrul Maternității Botoșani.

Părinții Sofiei mai au acasă încă 4 copii și retrăiesc acum, din nefericire, disperarea și neputința pe care le-au îndurat în urmă cu doi ani când Eduard, unul dintre băieți, a fost diagnosticat cu cancer. La acea vreme, oamenii care i-au citit povestea au reușit să-l salveze pe băiat prin donațiile lor, iar acum familia pare că trece prin același coșmar.

Eduard a reușit să fie salvat la o clinică din Turcia și, chiar dacă nu va mai vedea niciodată cu ochiul drept, măcar se bucură din plin de copilărie, neavând alte boli.

Medicii din Turcia i-au dat o șansă la viață și micuței Sofia dar prețul este exorbitant pentru posibilitățile financiare ale familiei. Părinții au nevoie de 27.000 euro, bani necesari transportului medical aerian și investigațiilor.

„Vorbim de un cuplu de agricultori cu posibilități extrem de reduse, dar care trebuie să strângă sume foarte mari de bani pentru a-și salva fiica: 2.000 de euro investigații, 13.000 de euro transportul cu ambulanța aeriană și 1.200 de euro zilnic pentru terapia intensivă sunt costuri de neimaginat pentru o familie cu 5 copii care trăiește din salariul minim pe economie și o indemnizație de asistent pentru un copil cu handicap”, a declarat Vlad Plăcintă, președintele Asociației „Salvează o inimă” în atenția căruia se află cazul Sofiei.

Donațiile se pot face în contul Asociației „Salvează o inimă”:

Cod de inregistrare fiscala:  31015982

Cont (IBAN) bancar:

Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX

Cont Euro: RO28BTRLEURCRT00W8287001

CONT USD: RO68BTRLUSDCRT00W8287001

COD SWIFT: BTRLRO22

COD BIC: BTRL

REVOLUT: 0752.753.540

Banca Transilvania Botoșani

Vă rugăm să specificați pentru transfer bancar numele  copilului -SOFIA LOGHIN

 

 

Spune-ne opinia ta