Florentina Denisa, copila rămasă orfană la doar 14 ani, are nevoie de ajutorul semenilor (FOTO)

Florentina Denisa, copila rămasă orfană la doar 14 ani, are nevoie de ajutorul semenilor (FOTO)

Pentru Florentina Denisa, o fată  în vârstă de doar 14 ani din comuna Avrămeni, județul Botoșani, viața a însemnat un lung șir de necazuri și lacrimi, fără prea multe momente de bucurie așa cum ar fi fost normal pentru un copil aflat la această vârstă.

Privirea tristă și matură a Denisei este martora suferințelor de până acum, iar resemnarea care i se citește pe chip pare să nu-și mai găsească nicicând alinarea.

Cu câteva luni în urmă, viața Denisei s-a schimbat tragic și asta după ce mama sa, liantul spre o lume mai bună, a fost răpusă de o boală cumplită: cancer de colon.

De atunci, biata copilă trăiește în deznădejde și suferință iar sprijinul și siguranța de care avea atâta nevoie s-au năruit o dată cu decesul celei mai dragi ființe.

Necazul fetiței pare să nu mai ia sfârșit. Diagnosticată cu retard mintal, Florentina Denisa are o vârstă mentală sub nivelul vârstei cronologice, însemnând că sistemul nervos și creierul nu s-au dezvoltat la fel de rapid ca la majoritatea persoanelor de aceeași vârstă.

Tratamentele sunt costisitoare pentru bietul tată rămas singur să aline suferința fiicei lui. Cu toate acestea, tatăl Marcel face orice îi stă în putință pentru a-i asigura copilei un trai decent. Muncește cu ziua prin sat dar banii sunt insuficienți pentru nevoile familiei. Trăiesc amândoi din alocația copilei, prea mică pentru a putea suporta cheltuielile lunare necesare.

Conștientă de eforturile pe care le depune tatăl său, Florentina Denisa nu-și dorește decât să acorde o mână de ajutor. Visează doar la o mașină semiautomată care să-i ușureze munca părintelui care îi spală puține haine într-un lighean.

Le-ar mai fi de folos câteva alimente, un aragaz și o butelie sau articole de îmbrăcăminte pentru copilă dar și pentru tatăl ei.

Persoanele care vor să ajute această familie o pot face prin conturile puse la dispoziție de Asociația „Grup Civic” Botoșani:

 IBAN-ul contului curent in LEI deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO03BTRLRONCRT0530156401.

 IBAN-ul contului curent in EUR deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO50BTRLEURCRT0530156401.

IBAN-UL contului curent in GBP deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO08BTRLGBPCRT0530156401.

Codul Swift BTRLRO22. Cu specificația Denisa.

Pentru mai multe detalii puteți suna la numărul de telefon 0759.362.916.






 

 

Spune-ne opinia ta