Tinerețe distrusă de boală: o dorohoiancă se luptă de ani de zile să ajungă la tratament la o clinică din țară

Tinerețe distrusă de boală: o dorohoiancă se luptă de ani de zile să ajungă la tratament la o clinică din țară

Ana Maria Bîndiu  este o tânără în vârstă de 29 ani din orașul Dorohoi, județul Botoșani, imobilizată într-un scaun cu rotile de la vârsta de 3 ani.

La vremea aceea, părinților li s-a părut neobișnuit comportamentul fetei și au decis să meargă cu ea la un control. Din nefericire, cadrele medicale le-au dat un diagnostic crunt: tetrapareză spastică și paralizie cerebrală. De peste 20 de ani, Ana Maria își duce viața într-un scaun rulant sau purtată pe brațe de mama sa.

Până în clasa a VIII-a, fetița a fost dusă la școală pe brațe mamei, cea care a fost și rămâne îngerul păzitor al fetei. A fost o durere cumplită pentru biata mamă care, și în prezent,  duce o luptă continuă, dedicându-și întreaga viață copilului ei.

Cu trecerea anilor, boala tineri s-a agravat, fiindu-i afectate coloana vertebrală și vorbirea, iar medicii au diagnosticat-o cu alte trei boli crunte: vertebra de tranzitie lombosacrata, scolioza și pensarea spațiului discal.

Toate aste necazuri au ținut-o pe Ana Maria mai mult închisă între patru pereți, spulberându-i toate planurile de viitor. Cu toate acestea, tânăra a rămas extrem de veselă, cu o privire senină și cu zâmbetul mereu pe buze.

În urmă trei ani, familia a mai primit o lovitură din partea vieții. Tatăl Anei a decedat lăsând toate necazurile pe umerii mamei, sleită de puteri.

Familia Anei nu a avut bani de fizioterapie sau tratamente de recuperare, fiind prea costisitoare pentru situația ei financiară.

Mai mult decât atât, din puținul ei, Ana s-a oferit să ajute și alte persoane aflate în situații disperate, considerând că acestea ar avea nevoie de mai mult ajutor decât ea.

Tânăra își dorește nespus să ajungă la control la o clinică din Oradea, dar situația financiară precară nu îi permite acest lucru.

Ana știe că dacă va face fizioterapie și tratamente recuperatorii, boala ei nu va mai avansa, durerile vor dispărea și speră ca măcar mâinile să și le poată  folosi în continuare și să nu-i mai fie afectate mișcările corpului și ale vorbirii.

Își dorește nespus să se poată  bucura de viață chiar dacă are un grav handicap la picioare și este imobilizată în scaun cu rotile.

Persoanele care doresc să o sprijine financiar pe Ana sunt rugate să doneze în conturile deschise la BRD, pe numele  Bîndiu Ana Maria:

IBAN:RO03BRDE070SV46797700700 RON (conversia se face automat și se poate dona și în euro în același cont)

Mai multe detalii despre acest caz puteți obține chiar de la Ana Maria Bîndiu, la numărul de 0757.402.431.

De asemenea, donațiile se pot face și în conturile Asociației „Simona Elena și Voluntarii”, responsabilă de cazul Anei, deschise la  Banca Transilvania:

RO06BTRLRONCRT0587762901  RON 

RO53BTRLEURCRT0587762901   EURO

SWIFT: BTRLRO22

Cu specificația ,,ANA MARIA”

 

Spune-ne opinia ta