Imobilizat la pat și cu grave probleme de sănătate, un botoșănean are nevoie de sprijinul comunității

Imobilizat la pat și cu grave probleme de sănătate, un botoșănean are nevoie de sprijinul comunității

Cazul familiei Ungureanu din satul Dragalina, comuna Cristinești, județul Botoșani, impresionează prin durerea și suferința prin care trec cei doi membri ai familiei.

Bolnavi și neajutorați, Petru și Ortanța sunt doi bunici care trăiesc la limita sărăciei, iar singurul lor venit este o pensie de handicap pe care bărbatul l-a dobândit după un tragic eveniment rutier.

În urmă cu ani de zile, Petru Ungureanu și-a pierdut piciorul stâng, fiind nevoit să-și întrerupă activitatea. Recent, bărbatul a fost diagnosticat cu diabet iar de atunci probleme se țin  lanț în familia Ungureanu.

Condamnat la suferință, Petru Ungureanu credea că poate să facă față destinului până când proteza pe care o purta și îl ajuta să se deplaseze s-a rupt, lăsându-l pe bietul om în incapacitatea de a se mai deplasa în vreun fel. De atunci, bărbatul trăiește închis în camera lui, fiindu-i imposibil să mai iasă din casă.

Cu ajutorul unor oameni sufletiști, bărbatul a primit recent o nouă proteză dar greutățile de zi cu zi par să nu mai ia sfârșit.

Pentru a li se ușura munca și a li se crea condiții decente de trai, familia are nevoie de sprijinul comunității. Resursele de hrană sunt insuficiente, mai ales că nu au nici cele mai elementare condiții de a-și asigura hrana de zi cu zi.

Persoanele care doresc să ajute această familie sau care pot dona un aparat de gătit sunt rugate să ia  legătura cu Daniel Câșlariu, liderul Asociație „Grup Civic” Botoșani,  la numărul de telefon 0759. 362.916.

De asemenea, donațiile sunt posibile în conturile Asociației „Grup Civic” Botoșani:

IBAN-ul contului curent in LEI deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO03BTRLRONCRT0530156401.

IBAN-ul contului curent in EUR deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO50BTRLEURCRT0530156401.

IBAN-UL contului curent in GBP deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO08BTRLGBPCRT0530156401.

Codul Swift BTRLRO22. Cu specificația "Ungureanu".

 

 

Spune-ne opinia ta