Sute de botoșăneni au venit la concertul caritabil dedicat lui Andrei, un copil imobilizat de boală (video)

Sute de botoșăneni au venit la concertul caritabil dedicat lui Andrei, un copil imobilizat de boală (video)

Aproximativ 200 de botoșăneni au participat, vineri seară, la concertul caritabil desfășurat la Cinema „Unirea”, pentru ajutorarea unui băiat de 11 ani, imobilizat în scaun cu rotile din cauza distrofiei musculare.

Andrei se poate însănătoși numai printr-o intervenție chirurgicală complexă, care costă 33.000 de euro, urmând să fie tratat în Barcelona. Suma nu poate fi asigurată de familie, astfel că în sprijin s-au mobilizat artiști autohtoni, instituții și organizații non-guvernamentale, prin organizarea unui eveniment inedit.

La intrare a fost lăsată o urnă pentru donații, iar publicul a fost așteptat cu un suvenir din partea familiei greu încercate. În deschiderea concertului, cunoscutul trompetist Mirel Manea a emoționat întreaga audiență, atât prin piesa cântată, cât și prin gestul de a se așeza în genunchi în dreapta lui Andrei. Au evoluat apoi formația „Fetele din Botoșani”, Mariana Ichim Hodan, Oana Tăbultoc, Grupul „Mugurașii”, Maria Aionesei, Tony Toma, Larisa Onciu, Grupul G-Power, Trupa Mare a Școlii de Arte Populare, coordonată de actrița Silvia Răileanu, Theodora Rusu, Emil Gavril, Chirica Teodo, Georgiana Simion, Grupul „Gheorghe Mitoceanu”. A cântat inclusiv un tânăr nevăzător, elev al Liceului de Arte.

La concert au participat și președintele Consiliului Județean, Doina Federovici, membri ai deliberativului local și al celui județean, directori de instituții și coordonatori de asociații.

Moderarea a fost făcută de către Marius Rogojinschi, directorul Teatrului pentru Copii și Tineret „Vasilache”, și Andreea Ursu, cunoscută pentru acțiuni caritabile și inițiator al acestui eveniment. Rochia purtată de aceasta a fost licitată în timpul spectacolului și vândută pentru suma de 500 de lei.

S-au spus cuvinte impresionante, s-au împărtășit lecții de viață, au curs lacrimi și s-au oferit zâmbete. În urma concertului, familia lui Andrei a plecat acasă cu mai multe speranțe și cu peste 20.000 de lei.

Cei care doresc să ajute financiar familia lui Andrei, o pot face donând în conturile:

RO47BRDE070SV30068200700

RO25BRDE070SV49193160700

RO53BREL0005516121250100

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta