Sărmanii bătrâni ai județului au nevoie de ajutor. „Există multe nevoi și multă durere”

Sărmanii bătrâni ai județului au nevoie de ajutor. „Există multe nevoi și multă durere”

„Caravana faptelor bune”, un proiect inițiat de Asociația „Grup Civic”, a ajuns, duminică, în localitatea Ionășeni, din comuna Trușești. Peste 40 de familii de bătrâni au fost vizitate de voluntari, primind alimente și produse de igienă. „Există multe nevoi și multă durere”, spune fondatorul organizației, Daniel Câșlariu.

Potrivit acestuia, 25 de tineri s-au mobilizat să ajute persoanele vulnerabile din localitate, acestora alăturându-se preotul paroh Claudiu George Crupa. Poveștile de viață ale sărmanilor din Ionășeni i-au impresionat pe membrii „Grupului Civic”.

„Bătrâni singuri, bătrâni care au peste 80 de ani și trăiesc cu durerea de a-și fi pierdut copiii, într-un cuvânt oameni foarte necăjiți. Am găsit și bătrâni imobilizați la pat, care o duc foarte greu. Un sat îmbătrânit unde există multe nevoi și multă durere. Și cel mai dureros este faptul că nu se mai pot ajuta singuri și au nevoie de ajutor.

Cu lacrimi în ochi, ne-au mulțumit pentru toate cele ce au primit și ne-au întrebat dacă o să reușim să mai venim la ei. Cu greu ne-am stăpânit lacrimile, cu greu ne-am găsit cuvintele pentru a-i încuraja și pentru a le spune că nu mai sunt singuri, că în lumea asta mare există multe persoane care continuă să demonstreze că faptele bune fac minuni și pot schimba destine”, a povestit Daniel Câșlariu.

El face un apel către cei care pot susține campania demarată, „cu gândul la bătrânii vizitați, la chipurile lor înlăcrimate”, mulțumind donatorilor datorită cărora s-a derulat acțiunea umanitară.

„Chiar dacă de la izbucnirea războiului din Ucraina am fost în prima linie pentru a-i ajuta pe cei care și-au părăsit casele și țara pentru a-și salva viața, noi continuăm și proiectele umanitare derulate în localitățile județului nostru”, a precizat liderul „Grupului Civic”.

Donații se pot face în conturile:

RO03BTRLRONCRT0530156401 (lei);

RO50BTRLEURCRT0530156401 (euro);

RO08BTRLGBPCRT0530156401 (GPB);

RO54BTRLUSDCRT0530156401 (USD);

și prin SWIFT, codul BTRLRO22.

 

Spune-ne opinia ta