Solidaritate: „Împreună pentru personalul medical din Botoșani”, donații și emoții (foto)

Solidaritate: „Împreună pentru personalul medical din Botoșani”, donații și emoții (foto)

Mai mulți voluntari s-au unit pentru susținerea cadrelor medicale din Botoșani, în lupta cu Covid-19. Din comunitatea „Împreună pentru personalul medical din Botoșani” fac parte atât echipa Viziere.ro, care produce după un concept unic „scuturi ale sănătății” și le distribuie gratuit în cadrul unităților sanitare, Asociația Județeană Babywearing din Botoșani, cât și cei care donează pentru ca proiectele ONG-urile să capete greutate și finalitate.

În decursul zilei de vineri, 100 de viziere de la Graffiti Print au fost oferite Secției de Boli Infecțioase și Secției de Anestezie și Terapie Intensivă ale Spitalului „Mavromati”.

Voluntarii care au transportat donațiile, au rămas marcați de modul cum medicii care au preluat cu bucurie micul ajutor, se grăbeau să se întoarcă la sarcinile ce le revin în spital.

„Au venit curioși, cu zâmbete ascunse după măști să ridice cutiile în care stăteau ”scuturile” sănătății, cum ne place să le spunem. Am predat. Am plecat. În grabă. Am aruncat tot ce am purtat - măscuțe, mănuși, ne-am dezinfectat insistent și când am ridicat privirile, ei se grăbeau să intre. Am muțit... Recapitulăm - noi ne grăbeam să plecăm, ei se grăbeau să intre. I-am lăsat în urmă, în Spitalul de Boli Infecțioase să facă față suspecților de COVID-19, plecând încântați acasă nu pentru faptele ce le-am făcut azi, ci pentru că noi mergeam ACASĂ. Dna. dr. Husac Alexandra a coborât la noi, în curtea Spitalului Județean, și a ridicat donația. I se citea oboseala pe ochi. Acea oboseală despre care ei, personalul medical, nu vorbesc, face parte din ei cu fiecare zi în care pășesc pragul locului de muncă. Ei știu că trebuie să spere la mai bine și să facă toate eforturile ca nouă, botoșănenilor, să ne fie bine”, povestesc voluntarii afiliați proiectului Viziere.ro.

Personalul medical din spitalele botoșănene au în continuare nevoie de echipamente de protecție, iar fiecare donație e binevenită:

RO51BTRLRONCRT0462188801 - Asociația Babywearing din Botoșani, cu mențiunea SPITAL.
 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(A) INFORMARE din partea Primăriei comunei Mihai Eminescu

astăzi, 16:56
23

1. Primăria comunei Mihai Eminescu vă aduce la cunoștință că, în conformitate cu prevederile Ordinul  Prefectului Județului Botoșani nr. 200/19.03.2024 și ale HCL -ului nr. 49/26.0...

Elevii dintr-un oraș din Botoșani și-au dat „întâlnire” cu jandarmii!

astăzi, 15:54
45

Elevii de la Liceul „Dimitrie Cantemir" din Darabani au participat, marți dimineață, la o activitate preventivă desfășurată de jandarmii botoșăneni.Discuțiile cu liceenii s-au...

Candidații pentru funcțiile de primar și consilieri locali în comuna Mihai Eminescu și-au depus candidaturile!

astăzi, 15:31
194

Verginel Gireadă, candidatul din partea Partidului Social Democrat (PSD) – Filiala Botoșani pentru funcția de primar al comunei Mihai Eminescu, și-a depus candidatura la Biroul Electoral de ...