Exemplar: Elevii Colegiului „Eminescu” ajută personalul medical botoșănean, prin „donarea unei sume din micuța alocație”

Exemplar: Elevii Colegiului „Eminescu” ajută personalul medical botoșănean, prin „donarea unei sume din micuța alocație”

Elevii Colegiului Național „Mihai Eminescu” (CNME) din Botoșani s-au alăturat mișcării asociaților „Salvează o inimă”, „Prietenii Spitalului Mavromati” și eforturilor OncoGen din Timișoara, de strângere a fondurilor în vederea achiziționării echipamentelor necesare personalului medical, în lupta contra COVID-19.

Potrivit acestora, copiii și liceenii din cadrul unității de învățământ, care beneficiază de alocație, vor oferi o parte din venitul lunar acordat de stat către cauza medicilor și asistenților din Botoșani, prin intermediul formelor de donare puse la dispoziție de ONG-uri.

În aceste timpuri în care umanitatea este preocupată doar de salvarea proprie, există oameni care își dedică timpul și sunt devotați găsirii unei soluții pentru această problemă, COVID-19. Ne referim, aici, la cadrele medicale care depun eforturi uriașe pentru a depista și trata pacienții infectați cu noul coronavirus. Din păcate, lupta din linia întâi s-a dat, până acum, cu mâinile goale. În același timp, chiar în țara noastră, la Institutul de Cercetare OncoGen din Timișoara, o echipă de cercetători lucrează la dezvoltarea unui vaccin pentru acest virus. Au primit recunoaștere și în plan internațional, dar au nevoie și de sprijinul conaționalilor, întrucât fondurile alocate cercetării sunt, uneori, insuficiente. Contribuția noastră se reprezintă prin donarea unei sume din micuța noastră alocație”, precizează reprezentanții elevilor din CNME.

Cum ne putem implica:


 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tânăr dintr-o comuna din Botoșani, prins conducând sub influența cocainei!

astăzi, 18:07
41

În cursul zilei de luni, 22 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control pe strada Sucevei un autoturism condus ...

Elevii unei școli gimnaziale din județ au învățat cum să circule corect ca pietoni și bicicliști! (Foto)

astăzi, 17:32
33

Luni, 22.04.2024, Școala Gimnazială ,,Dan Iordăchescu” Hlipiceni, pe lângă activitățile impuse de programa școlară, a desfășurat, în cadrul programului ,,Școala altfel&rdq...

(A) INFORMARE din partea Primăriei comunei Mihai Eminescu

astăzi, 16:56
55

1. Primăria comunei Mihai Eminescu vă aduce la cunoștință că, în conformitate cu prevederile Ordinul  Prefectului Județului Botoșani nr. 200/19.03.2024 și ale HCL -ului nr. 49/26.0...