Social-democrații sunt solidari cu familiile de ucraineni care fug din fața războiului

Social-democrații sunt solidari cu familiile de ucraineni care fug din fața războiului

Conducerea organizației județene a PSD Botoșani, parlamentarii, primarii, consilierii județeni și locali din județ s-au mobilizat pentru a sări în ajutorul cetățenilor ucraineni care fug din fața războiului declanșat de ambițiile teritoriale ale lui Vladimir Putin.

În ultimele două zile, la sediul PSD Botoșani s-au adunat produse alimentare, apă și produse de igienă. Tineretul social-democrat botoșănean a mers în Vama Siret să distribuie pachetele făcute de către colegele din organizația de femei.

Și primarii social-democrați din județ s-au alăturat demersului umanitar. La Bucecea, Vârfu Câmpului, Mihăileni, Dersca, Lozna, Șendriceni, Hilișeu-Horia și Hudești, primarii au pregătit și pun la dispoziția cetățenilor ucraineni spații de cazare în centre sociale, cămine culturale, biserici și locuințe private. La cerere, aceștia vor primi asistență juridică și sprijin logistic în relația cu instituțiile statului român. De asemenea, acolo unde situația o va impune, cetățenii ucraineni vor fi ajutați să-și procure medicamentele de care au nevoie.

O delegație a PSD Botoșani, condusă de președintele Doina Federovici, a mers în cursul zilei de astăzi în localitățile unde s-au făcut pregătiri pentru a primi cetățeni ucraineni care fug din fața războiului.

Organizația județeană PSD va continua să achiziționeze alimente și produse de igienă pentru a putea oferi imediat sprijinul de care va fi nevoie în cazul în care criza umanitară generată de războiul din Ucraina se va prelungi, iar numărul vecinilor noștri care își vor părăsi țara va continua să crească.

(Comunicat de presă) 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Dorohoianca de 10 la Bacalaureat, după contestații: „Este nevoie de foarte multă determinare”

astăzi, 18:24
155

La nivelul județului Botoșani, după rezolvarea contestațiilor, șapte candidați au obținut media 10, printre care și o elevă din Dorohoi.Anamaria-Adelina Gîrțu a învățat la ...

De sâmbătă, comunicarea hotărârilor din procesele civile se va face, din oficiu, prin e-mail

astăzi, 18:15
121

În cazul deciziilor luate de instanțele civile, comunicarea lor urmează să se facă, începând de sâmbătă, în primă fază, prin e-mail, potrivit unei legi oficializa...

Atenţionare de călătorie: În Bulgaria au intrat în vigoare noi prevederi referitoare la taxele de drum

astăzi, 14:02
314

În Bulgaria, începând cu luna iulie, au intrat în vigoare noi prevederi referitoare la taxele de drum (TOLL) pentru circulaţia autovehiculelor de transport marfă şi pasageri...