Social-democrații sunt solidari cu familiile de ucraineni care fug din fața războiului

Social-democrații sunt solidari cu familiile de ucraineni care fug din fața războiului

Conducerea organizației județene a PSD Botoșani, parlamentarii, primarii, consilierii județeni și locali din județ s-au mobilizat pentru a sări în ajutorul cetățenilor ucraineni care fug din fața războiului declanșat de ambițiile teritoriale ale lui Vladimir Putin.

În ultimele două zile, la sediul PSD Botoșani s-au adunat produse alimentare, apă și produse de igienă. Tineretul social-democrat botoșănean a mers în Vama Siret să distribuie pachetele făcute de către colegele din organizația de femei.

Și primarii social-democrați din județ s-au alăturat demersului umanitar. La Bucecea, Vârfu Câmpului, Mihăileni, Dersca, Lozna, Șendriceni, Hilișeu-Horia și Hudești, primarii au pregătit și pun la dispoziția cetățenilor ucraineni spații de cazare în centre sociale, cămine culturale, biserici și locuințe private. La cerere, aceștia vor primi asistență juridică și sprijin logistic în relația cu instituțiile statului român. De asemenea, acolo unde situația o va impune, cetățenii ucraineni vor fi ajutați să-și procure medicamentele de care au nevoie.

O delegație a PSD Botoșani, condusă de președintele Doina Federovici, a mers în cursul zilei de astăzi în localitățile unde s-au făcut pregătiri pentru a primi cetățeni ucraineni care fug din fața războiului.

Organizația județeană PSD va continua să achiziționeze alimente și produse de igienă pentru a putea oferi imediat sprijinul de care va fi nevoie în cazul în care criza umanitară generată de războiul din Ucraina se va prelungi, iar numărul vecinilor noștri care își vor părăsi țara va continua să crească.

(Comunicat de presă)















 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
1

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...

Prefectul, apel în ședință pentru siguranța elevilor: „Observ că s-au făcut progrese...” (video)

astăzi, 09:40
28

O astfel de situație, a cazurilor de violență în școli, a fost punctată și de către șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, comisar șef de poliție Costîn...

Microbuz cu ucraineni răsturnat pe DN 17. Cinci persoane transportate la spital!

astăzi, 09:14
183

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, un microbuz s-a răsturnat, vineri dimineața, pe raza localității Prisaca Dornei. În microbuz se aflau șase perso...