Social-democrații sunt solidari cu familiile de ucraineni care fug din fața războiului

Social-democrații sunt solidari cu familiile de ucraineni care fug din fața războiului

Conducerea organizației județene a PSD Botoșani, parlamentarii, primarii, consilierii județeni și locali din județ s-au mobilizat pentru a sări în ajutorul cetățenilor ucraineni care fug din fața războiului declanșat de ambițiile teritoriale ale lui Vladimir Putin.

În ultimele două zile, la sediul PSD Botoșani s-au adunat produse alimentare, apă și produse de igienă. Tineretul social-democrat botoșănean a mers în Vama Siret să distribuie pachetele făcute de către colegele din organizația de femei.

Și primarii social-democrați din județ s-au alăturat demersului umanitar. La Bucecea, Vârfu Câmpului, Mihăileni, Dersca, Lozna, Șendriceni, Hilișeu-Horia și Hudești, primarii au pregătit și pun la dispoziția cetățenilor ucraineni spații de cazare în centre sociale, cămine culturale, biserici și locuințe private. La cerere, aceștia vor primi asistență juridică și sprijin logistic în relația cu instituțiile statului român. De asemenea, acolo unde situația o va impune, cetățenii ucraineni vor fi ajutați să-și procure medicamentele de care au nevoie.

O delegație a PSD Botoșani, condusă de președintele Doina Federovici, a mers în cursul zilei de astăzi în localitățile unde s-au făcut pregătiri pentru a primi cetățeni ucraineni care fug din fața războiului.

Organizația județeană PSD va continua să achiziționeze alimente și produse de igienă pentru a putea oferi imediat sprijinul de care va fi nevoie în cazul în care criza umanitară generată de războiul din Ucraina se va prelungi, iar numărul vecinilor noștri care își vor părăsi țara va continua să crească.

(Comunicat de presă) 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ediția a doua a Conferinței științifice „Hierasus – Cercetări arheologice în zona de nord a Moldovei”, la Botoșani

astăzi, 12:30
8

În intervalul 25-26 aprilie 2024, Muzeul Județean Botoșani, Secția Istorie-Arheologie, organizează conferința științifică „Hierasus – Cercetări arheologice în zona de ...

Un preot orb va sluji la o mănăstire iubită de mulți botoșăneni. ”Deși ochii săi trupești nu cunosc lumina…”

astăzi, 11:46
351

În curând obștea Mănăstirii Piatra Tăieturii din comuna suceveană Panaci aflată la cota 1.600, se va îmbogăți cu un nou preot.Este vorba de Părintele Sofian Costea care,...

Primăriile din Botoșani care stau mereu cu mâna-ntinsă la Guvern. „Nu facem față cheltuielilor din venituri proprii!”

astăzi, 10:45
242

Potrivit statisticilor, la nivel național, mai bine de două treimi din primăriile de comună din România nu reușesc să achite nici măcar salariile angajaților sau să achite facturile din...