Echipaje de prim ajutor SMURD mobilizate la frontiere

Echipaje de prim ajutor SMURD mobilizate la frontiere

În punctele de trecere a frontierei Stânca și Rădăuți Prut se află echipaje de prim ajutor SMURD, care intervin, la nevoie, în sprijinul cetățenilor ucraineni, a informat Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență (IJSU).

„Polițiștii de frontieră și pompierii sunt alături de  oameni și le distribuie apă, mâncare caldă și obiecte de igienă personală, puse la dispoziție de ONG - urile. Toate instituțiile implicate în gestionarea acestei situații, sunt în legătură permanent și colaborează pentru ca persoanele greu încercate să treacă mai ușor prin aceste momente. Mulțumim societății civile care s-a implicat și continuă să se implice voluntar în ajutorarea celor în nevoie”, a transmis Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al IJSU Botoșani.

Reiterăm că la nivelul Cancelariei Prim-Ministrului funcționează un grup de coordonare a acțiunilor societății civile, mediului privat, organizațiilor naționale, internaționale și instituțiilor guvernamentale.

Platforma „Ucraina – Împreună ajutăm mai mult” poate fi accesată, începând de duminică, de voluntarii și entitățile private care vor să doneze.




 

 

Spune-ne opinia ta