"In zona industriala as vrea sa vad fabrici, uzine, pentru a sti ca acolo se lucreaza si ca oamenii nu stau degeaba"

"In zona industriala as vrea sa vad fabrici, uzine, pentru a sti ca acolo se lucreaza si ca oamenii nu stau degeaba"
Botosaniul in  care as vrea sa traiesc... Hmm, ar fi multe de spus, dar sa incep cu parerile care imi apartin.

In primul rand ar fi Parcul Mihai Eminescu, ce contine "foisoarele", acele constructii de lemn cu piatra care nu arata a nimic! As vrea sa merg in parc cu gandul de a ma relaxa, de a iesi la plimbare sau de a lua o gura de aer. Cel mai potrivit loc ar fi foisorul cel mare, unde sunt scari si o panta in jurul acestuia. Ar trebui puse niste banci in foisor, un lemn maroniu in schimbul celor "galbejite" care sunt acum. Flori multe pe "campul" din josul acestuia. Cosurile de gunoi mai putine. In momentul acesta, cand intri in parc vezi numai cosuri de gunoi, amplasate "strategic" unul langa altul.
 
Dupa cum bine stim, in partea cealalta de parc este fostul bazin de inot (strand). Ar trebui refacut si modernizat, lasand pe cei tineri, de ce nu si pe cei mai in varsta, sa se balaceasca toata vara, respectiv in anotimpurile mai friguroase, cu conditia ca piscina sa fie acoperita. Cum a mai scris cineva, ar trebui puse in evidenta adevaratele valori ale orasului, sunt total de acord. Ma refer la Mihai Eminescu, Nicolae Iorga si sunt multi altii. In special pentru Mihai Eminescu ar trebui facut un muzeu, locatia… hmm, unde sunt "chestiile" alea vechi care semanau cu o sera, in dreptul clubului de vara Class. Dupa mine ar fi locul ideal pentru a contrui un muzeu, pentru ca este in parcul care ii poarta numele.

Centrul vechi trebuie clar curatat si reconstruit pastrandu-si designul antic formidabil. Parcul Tineretului ar trebui sa fie un cartier linistit si avand un parc mare cu diverse terase, cofetarii si alte localuri pentru tineret.

As vrea sa fie un oras modern, cu tramvaie, autobuze si tot ce tine de transport ar trebui schimbate cu unele mai noi. Venind vorba de mijloace de transport, as fi de parere ca niste statii de asteptare a acestora bine facute, nu din plastic cu o banca prinsa de un surub, ar fi binevenite. Sa nu stau dimineata la ora 6 sa inghet de frig asteptand.

Ar mai fi ceva ce as vrea sa vad in acest oras minunat. As vrea sa avem un Cinema modern si sa ruleze filme care sa iti incante ochii, sa fie o placere sa te duci la film.

Mai putine parcari si mai multe spatii verzi, sa ies cu familia duminica sa ma recreez cu role, cu biciclete. Sau un SkatePark? Asta nu e o idee prea rea... si asa micii rockeri de la statui nu au loc unde sa se "distreze", un loc pentru o asemenea constructie nu este in tot orasul acesta? Hai sa fim seriosi..

Si inca ceva, baza sportiva "Victoria" de ce nu mai functioneaza? E doar teren de antrenament pentru FC Botosani? As vrea sa o vad pusa inapoi in picioare, sa fie copii dornici sa joace fotbal, volei, tenis.

Campul de la Pacea...
ar trebui facut ceva pe acel teren, in afara de cimitir… Nu stiu ce, dar partea aceea strica aspectul orasului. In poligonul ACR, in afara de lectiile de condus as vrea  sambata sau duminica sa fie Karting. Cu cauciucuri si cu tot ce trebuie pentru a schimba atmosfera.

In zona industriala as vrea sa vad fabrici, uzine, service-uri si alte constructii de tip economic pentru a sti ca acolo e zona in care se lucreaza si ca oamenii nu stau degeaba.
 
Ah, si mai era ceva! In viziunea mea vad toate blocurile vospite frumos aceeasi culoare, alei si stradute iluminate corespunzator si strazi fara gropi. Pista de biciclisti peste tot, fiind un vehicul 100% nepoluant.

Acestea sunt ideile mele!

       

(Mihai Ovidiu-Adrian, elev la Colegiul Tehnic "Gh Asachi" Botosani)

 

Nota Redactiei: Campania "Botosaniul in care vreau sa traiesc" are drept scop promovarea ideilor si sustinerea lor in vederea implementarii unor noi viziuni asupra orasului in care traim, viziuni pe care le dorim a fi constructive si aplicabile in viitorul apropiat sau mai indepartat. Din acest motiv, rugam insistent sa comentati cu decenta materialele publicate in cadrul acestei campanii, evitand in acest sens vendetele politice, mai ales ca aprecierile dumneavoastra ii vor ajuta pe organizatori sa stabileasca premiile campaniei, pe data de 23 aprilie! 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Necazul unei botoșănence: ”De câteva luni, fiica mea în vârstă de 4 ani pare să aibă probleme…” / Ce spun medicii!

astăzi, 11:09
227

De la o vreme, bunica a observat că fetița începe să aibă probleme atunci când ”se joacă mai mult pe telefon și îi obosește privirea”. I-a transmis mamei îng...

Botoșănean dat în urmărire națională după ce a încălcat controlul judiciar! (Foto)

astăzi, 10:34
76

Născut în localitatea Todireni, județul Botoșani, bărbatul în vârstă de 62 de ani este dat în urmărire națională.În prezent, Mihai Bălan domiciliază î...

Conferințele Institutului ”A. D. Xenopol” revin la Botoșani!

astăzi, 10:06
64

Cu prilejul unui inedit demers inițiat în 2023, seria de evenimente „De la istoria universală la istoria locală. Conferințele Institutului «A.D. Xenopol» la Botoșani&rdquo...