Botosaniul, un oras prins intre doua lumi!

Botosaniul, un oras prins intre doua lumi!
Botosaniul este un oras prins intre doua lumi, aranjat ca o dama de curte cu adevarate bijuterii arhitectonice si pe alocuri presarat cu blocuri comuniste, reci si strazi decopertate.

Un oraş este produsul viu al mâinii şi minţii umane, reflectând istoria omului, zbaterea lui pentru libertate, creativitate, genialitate - şi egoismul şi erorile sale, spunea Charles Abrams. 

Botosaniul este un oras prins intre doua lumi, aranjat ca o dama de curte cu adevarate bijuterii arhitectonice si pe alocuri presarat cu blocuri comuniste, reci si strazi decopertate. Orasul trebuie sa se reinventeze, sa faca fata unor solicitari contemporane, prin dezvoltarea sau schimbarea radicala a rezolvarilor sale de astazi.

Înainte de toate, oraşul este suma locuitorilor săi. Orasul are nevoie de OAMENI pentru a putea exista, Botosaniul in care as vrea sa traiesc ar avea mai multe chipuri zambitoare, cu o viaţa culturală diversă, care să se adreseze tuturor varstelor, dar mai ales să suscite interesul tinerilor. Pentru aceasta, trebuie ca arta să iasă în strada şi să invite la participare şi interacţiune, prin mecanisme specifice: happening-uri, concerte, performance arts, întreceri artistice si sportive etc. Municipalitatea oraşului ideal încurajează şi sprijină activ asemenea manifestări care aduc un plus de imagine şi de interes asupra urbei.

As dori ca-n Botosaniul de maine orice spatiu verde existent sa fie folosit si sa se creeze noi zone vegetale. Parcurile existente sa fie imbogatite si modernizate ca organizare, un pas important fiind eliminarea restricţiei de călcare a gazonului, ceea ce va antrena utilizarea întregii suprafeţe a parcului, nu doar a aleilor asfaltate.

As dori sa nu-mi vina sa musc din volan ori de cate ori merg prin zona industriala sau Primaverii, sa nu locuiesc intr-un vesnic oras santier fara termen de finalizare. Sa nu mi se ridice masina ca la vanatoare, de ce s-a dezumanizat totul? Bogatia salasluieste în adevarate "enclave ale bunastarii" iar saracia este disipata in "slum-uri" (ghetouri) dependente de paradisul economiei subterane.

Port in suflet speranta unei schimbari, a unui Botosani cu aqua park si zona de agrement turistic şi sportiv de la Cornişa cu terenuri de fotbal şi de tenis, piscine în aer liber şi acoperite, piste de carting şi partie, zone comerciale şi restaurante.

 

(Andrei Hurduc)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
23

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
26

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...

Află despre noutățile din industria SEO, îmbunătățește-ți cunoștințele și socializează cu oameni deosebiți din domeniu, SEO Vibes on Tour, București

astăzi, 14:42
58

SEO Vibes on Tour este un super eveniment special dedicat celor care pasionați de lumea SEO, iar scopul lui este de a aduce împreună specialiștii de SEO pentru a-și îmbunătăți cuno...