O familie greu încercată are nevoie de ajutor (video)

O familie greu încercată are nevoie de ajutor (video)

O familie greu încercată, din comuna Ripiceni, are nevoie de ajutor. Un tânăr de 32 de ani luptă cu o boală cruntă pentru a-și crește nepotul, rămas orfan de mamă în urmă cu câteva luni. Cei doi se află în grija bunicii, văduvă și ea, ducând un trai de subsidență.

În ciuda dificultăților de acasă, micuțul Mario, elev în clasa a III-a, se străduiește să fie printre cei mai buni din școală, istețimea acestuia fiind apreciată de întregul colectiv didactic. Locuința modestă este păstrată în curățenie, iar băiatul dovedește disciplină și educație exemplară.

Președintele Asociației „Grup Civic”, Daniel Câșlariu, a cunoscut familia în timpul unei campanii umanitare, demarând apoi o strângere de fonduri pentru ca Marius să poată avea un concentrator de oxigen propriu.

„Mi-a fost dat să întâlnesc o situație de viață care m-a lăsat fără cuvinte. Mario ne privea cu ochi mari și curioși și am simțit că poate noi putem să le dăm un gram de speranță spre o viață mai bună. 1.800 de lei este suma din care trăiesc aceștia, bani care se duc lunar în mare parte pe utilități, chiria pentru aparatul de oxigen și medicamente. Când am întrebat care e cel mai mare vis a lui Marius, uimit am fost că, din atâta bun simț, nici nu îndrăzneau să-mi spună la început. Cel mai mare vis a lui Marius este un aparat portabil de oxigen, aparat ce l-ar face să nu mai stea țintuit la pat și i-ar putea oferii un nou start în viață”, a relatat Daniel Câșlariu.

Potrivit acestuia, pe lângă aparatul a cărui valoare depășește 10.000 de lei, familia are nevoie de lemne pentru încălzire, un scaun pentru nevoi fiziologice, alimente.

„Orice ajutor este binevenit. Împreună, puțin câte puțin, putem să facem un vis să devină realitate pentru un suflet chinuit”, spune fondatorul „Grupului Civic”.

Cei care doresc să contribuie la bunăstarea familiei pot dona, cu mențiunea „Marius”, într-unul dintre conturile:

RO03BTRLRONCRT0530156401 (lei)

RO50BTRLEURCRT0530156401 (euro)

RO08BTRLGBPCRT0530156401 (GBT)

Codul Swift: BTRLRO22

 

 

Spune-ne opinia ta