Locuință mistuită de flăcări din cauza inconștienței unor copii. Familia are nevoie de ajutor

Locuință mistuită de flăcări din cauza inconștienței unor copii. Familia are nevoie de ajutor

Locuința familiei Coțovanu Vasile, din satul Aurel Vlaicu, comuna Avrămeni, județul Botoșani, a fost mistuită ieri de un incendiu care le-a răpit și ultima avuție dobândită cu greu.

Totul a început din cauza copiilor care, profitând de neatenția părinților ocupați cu treburile gospodărești, s-au jucat cu chibriturile și au aprins furajele din gospodărie.

Până să realizeze ce se întâmplă, incendiul s-a extins de la depozitul de furaje, care era lipit de casă, la acoperișul casei. Flăcările au distrus depozitul de furaje iar bunurile depozitate în pod s-au făcut scrum.

Cei șase copii ai familiei, cu vârste cuprinse între 6 luni și 14 ani, au avut norocul să nu fie vătămați dar pagubele materiale sunt imense pentru posibilitățile financiare ale părinților.

În sprijinul familiei Coțovanu a venit preoteasa Ana Maria Prisacaru din satul Aurel Vlaicu, care încearcă să mobilizeze cetățenii pentru a sprijini familia aflată în nevoie.

Deocamdată, familia are nevoie de materiale de construcții necesare refacerii acoperișului casei distrus în incendiu, dar și pentru reparația interiorului afectat de apă.

Persoanele care vor să ajute, pot lua legătura cu Ana Maria Prisacaru, la numărul de telefon 0748.272.207.

Update, 1 aprilie 2021:

Ana Maria Prisacaru, persoana care se angajase să ajute familia Coțovanu, a transmis următoarele: „se pare că intenția noastră nu a fost înțeleasă bine. Astăzi, familia ne-a transmis, pe un ton clar și ferm, că „se descurcă” deoarece a primit foarte multe oferte de ajutor. Nu mai sunt de acord doar cu repararea acoperișului ci doresc o casă nouă. De asemenea, intenționează să deschidă un cont bancar pentru donații și ne-a cerut să nu ne mai implicăm. Am decis să respectăm decizia familiei de a ne retrage.”

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Anca Savel

(FOTO) Singura unitate de învățământ din municipiu unde continuă activitatea în mediul online. Daniel Botezatu: „Au găsit fraierii din Botoșani”

astăzi, 13:52
842

De luni, 10 mai 2021, toți elevii și preșcolarii din municipiul Botoșani au revenit, în format fizic, în unitățile de învățământ. Însă, acest lucru nu a fost po...

12 mai, Ziua Internațională a Asistenților Medicali

astăzi, 08:23
165

Anual, pe data de 12 mai, în întreaga lume, este celebrată Ziua Internațională a Asistentului Medical. Această zi a fost lansată în anul 1974, la inițiativa Consiliului Interna...

IȘJ Botoșani: Încep înscrierile la concursul pentru gradațiile de merit

astăzi, 08:02
262

În Monitorul Oficial a fost publicat Ordinul 3749/28.04.2021 pentru aprobarea Metodologiei și criteriilor privind acordarea gradației de merit personalului didactic din învățămâ...