Abandonați de mamă, cinci copii dintr-o comună din Botoșani au nevoie de ajutorul semenilor

Abandonați de mamă, cinci copii dintr-o comună din Botoșani au nevoie de ajutorul semenilor

Constantin Prodan, din comuna Hilișeu – Horia, județul Botoșani, este un tată care își crește singur cei cinci copii.

Cu ani în urmă, când el se afla la muncă în străinătate, socrul său i-a dat o veste cumplită, chemându-l urgent acasă. Soția sa și mama copiilor, i-a părăsit pentru a pleca cu un alt bărbat, lăsând în urmă cinci vieți nevinovate aflate la început de drum.

Marcați de abandonul mamei, copiii au trecut împreună prin momente dificile, reușind să învingă acest episod dureros doar sprijinindu-se reciproc. Dragostea tatălui Constantin  a fost sursa puterii lor chiar dacă mângâierea maternă le lipsea.

Bărbatul povestește că începutul calvarului s-a declanșat în urmă cu patru ani, când soția sa a decis să-și continue viața cu alt bărbat întâlnit pe rețelele de socializare. Deși aveau o situație financiară acceptabilă, femeia se detașase de treburile gospodărești iar îngrijirea copiilor nu o mai interesa.

„Eu munceam și trimiteam bani acasă ca doamna mea să cumpere cele necesare. Aveam de toate dar acum nu a mai rămas nimic. S-a dus totul pe vale, parcă...”, povestește Constantin Prodan, tatăl celor cinci copii abandonați de mamă.

Cu toate acestea, bărbatul nu s-a descurajat iar necazul i-a dat forța de a lupta pentru copiii lui și de a le asigura un trai decent și lipsit de griji.

Dar situația financiară a familiei s-a degradat în ultimii ani și asta pentru că tatăl Constantin este nevoit să muncească mai puțin pentru a rămâne acasă lângă copiii lui. Merge cu ziua prin sat dar banii sunt insuficienți pentru a finaliza construcția unei case recent începută.

Constantin Prodan are nevoie de susținerea comunității. Pentru a-i ușura munca, tatălui i-ar fi utilă o mașină semiautomată de spălat, un frigider, paturi sau chiar materiale de construcție pentru a-și putea finaliza locuința.

Mai multe detalii despre acest caz puteți obține la numărul de telefon al tatălui celor cinci copii, Constantin  Prodan (0749.914.259).

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Anca Savel

1000 de tineri din România și Republica Moldova vor beneficia de învățare prin dezvoltarea competențelor digitale în cadrul unui proiect transfrontalier la Botoșani și Bălți

Vineri, 14 Mai 2021
249

Un nou proiect transfrontalier finanțat din fonduri puse la dispoziție de Uniunea Europeană a debutat la Botoșani.Început de la mijlocul lunii martie, acesta este unul dintre cele mai ma...

(FOTO) Situație alarmantă în cimitirele din municipiu: locuri de veci construite pe aleile secundare

Vineri, 14 Mai 2021
858

Situația locurilor de veci din cele două cimitire din municipiul Botoșani, Pacea și Eternitatea, a devenit dramatică în ultimii ani.Și asta din cauză că, lipsa locurilor de veci din ...

Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani recrutează candidați pentru admiterea la instituțiile de învățământ din structura Ministerului Apărării Naționale

Vineri, 14 Mai 2021
327

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Botoşani va desfăşura, până la data de 24 mai 2021, activităţi de recrutare a candidaţilor, în vederea participării la concursurile de admitere ...