Abandonați de mamă, cinci copii dintr-o comună din Botoșani au nevoie de ajutorul semenilor

Abandonați de mamă, cinci copii dintr-o comună din Botoșani au nevoie de ajutorul semenilor

Constantin Prodan, din comuna Hilișeu – Horia, județul Botoșani, este un tată care își crește singur cei cinci copii.

Cu ani în urmă, când el se afla la muncă în străinătate, socrul său i-a dat o veste cumplită, chemându-l urgent acasă. Soția sa și mama copiilor, i-a părăsit pentru a pleca cu un alt bărbat, lăsând în urmă cinci vieți nevinovate aflate la început de drum.

Marcați de abandonul mamei, copiii au trecut împreună prin momente dificile, reușind să învingă acest episod dureros doar sprijinindu-se reciproc. Dragostea tatălui Constantin  a fost sursa puterii lor chiar dacă mângâierea maternă le lipsea.

Bărbatul povestește că începutul calvarului s-a declanșat în urmă cu patru ani, când soția sa a decis să-și continue viața cu alt bărbat întâlnit pe rețelele de socializare. Deși aveau o situație financiară acceptabilă, femeia se detașase de treburile gospodărești iar îngrijirea copiilor nu o mai interesa.

„Eu munceam și trimiteam bani acasă ca doamna mea să cumpere cele necesare. Aveam de toate dar acum nu a mai rămas nimic. S-a dus totul pe vale, parcă...”, povestește Constantin Prodan, tatăl celor cinci copii abandonați de mamă.

Cu toate acestea, bărbatul nu s-a descurajat iar necazul i-a dat forța de a lupta pentru copiii lui și de a le asigura un trai decent și lipsit de griji.

Dar situația financiară a familiei s-a degradat în ultimii ani și asta pentru că tatăl Constantin este nevoit să muncească mai puțin pentru a rămâne acasă lângă copiii lui. Merge cu ziua prin sat dar banii sunt insuficienți pentru a finaliza construcția unei case recent începută.

Constantin Prodan are nevoie de susținerea comunității. Pentru a-i ușura munca, tatălui i-ar fi utilă o mașină semiautomată de spălat, un frigider, paturi sau chiar materiale de construcție pentru a-și putea finaliza locuința.

Mai multe detalii despre acest caz puteți obține la numărul de telefon al tatălui celor cinci copii, Constantin  Prodan (0749.914.259).

 

Spune-ne opinia ta