Florentina, copila de 16 ani care duce o luptă nedreaptă împotriva cancerului!

Mama Florentinei, asistentă medicală de profesie, își amintește cum fata ei era, odată, un copil cu visuri și dorințe, însă, în prezent, copila e supusă unor tratamente dureroase, singurele care o mai țin în viață.

Florentina, o adolescentă în vârstă de 16 ani, este condamnată la tratamente dureroase, în speranța că, într-o zi, se va putea bucura din nou de viață. O tumoră malignă la picior a țintuit-o la pat și, în prezent, beneficiază de tratament Turcia. Mama ei a făcut tot ce i-a stat în putință, însă acum are nevoie de ajutorul oamenilor cu suflet, pentru cu fiica ei să continue tratamentul salvator.

Florentina are doar 16 ani, dar soarta i-a scos în cale un obstacol enorm, o boală necruțătoare ce i-a frânt aripile și i-ar putea curma viața la o vârstă mult prea fragedă.

Mama ei, asistentă medicală de profesie, își amintește cum fata ei era, odată, un copil cu visuri și dorințe, însă, în prezent, copila e supusă unor tratamente dureroase, singurele care o mai țin în viață. Imobilizată pe un pat de spital din Turcia, adolescenta a început de urgență un tratament inovator pentru tumora malignă ce i-a fost descoperită la picior. Părinții au cheltuit tot ce aveau pe jumătate din tratament, însă ca Florentina să aibă o șansă șa viață, are nevoie să completeze întregul tratament. 50.000 de euro este suma ce o poate salva din ghearele morții, mai ales că medicii din Istanbul i-au descoperit metastaze la nivelul plămânilor.

Mama Florentinei continuă să lupte și nu concepe să capituleze în fața propriei tragedii.

”Ca mamă și asistent medical, știu cât de prețioasă este viața și cât de crâncenă e lupta împotriva cancerului. Calvarul nostru a început într-o duminică după-amiaza când am sesizat o umflătură neobișnuită în spatele genunchiului. Nu vă pot descrie ce am simțit în momentul în care am aflat diagnosticul. Lumea toată mi s-a prăbușit în cap. Durere și neputință, asta am simțit și am rămas pur și simplu fără aer. Cel mai greu a fost să vorbesc cu Florentina despre asta. Era un copil energic, îi plăcea să citească și se ducea la sala. De mică vroia să se facă medic chirurg. Astăzi e țintuită pe un pat de spital, nu mai poate face efort. De când plămânii ei sunt afectați, nu mai poate respira normal, obosește foarte repede și simte nevoia să doarmă mult”, a mărturisit cu lacrimi în ochi Aurelia, mama adolescentei.

Pentru familia Florentinei fiecare zi este un amestec de speranță și disperare, de dragoste și durere. Totul se învârte acum în jurul unei lupte care pare uneori insurmontabilă, dar pe care o poartă cu demnitate. După 14 ședințe de radioterapie, Florentina trebuie să facă față unei operații de extirpare a tumorii. Întreaga procedură costă însă 50.000€, iar părinții fetei nu dispun de acești bani.

”Suma necesară pentru tratamentul fetiței nu este doar o cifră – este un pod spre o viață sănătoasă, spre zile mai bune și spre un viitor care îi aparține. Generozitatea poate transforma disperarea în speranță. Fiecare gest de bunătate și solidaritate contează și aduce familia Florentinei mai aproape de ziua în care vom putea spune că această luptă a fost câștigată”, spune Vlad Plăcintă, președintele Asociației Salvează o inimă.

Pentru donații din partea companiilor accesați: https://salveazaoinima.ro/florentina-darna/

Denumire entitate: Asociația „SALVEAZĂ O INIMĂ”

Cod de înregistrare fiscală: 31015982

Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX

Cont EUR: RO28BTRLEURCRT00W8287001

Cont USD: RO68BTRLUSDCRT00W8287001

Cod SWIFT: BTRLRO22

Cod BIC: BTRL

Banca Transilvania Botoșani

Vă rugăm să specificați în transferul bancar, la detaliile plății, numele: DARNA FLORENTINA

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campanie de informare a elevilor cu privire la normele de siguranță, desfășurată de jandarmi în Botoșani și în alte două localități!

Saturday, 7 September 2024

Activitatea s-a desfășurat în cadrul campaniei de informare „Școli în siguranță", premergătoare deschiderii anului școlar 2024 – 2025, și a constat în discu...

Transportul copiilor în mașină: Ce spune Codul Rutier!

Saturday, 7 September 2024

Dar, la fel de important, Codul Rutier stabilește de la ce vârstă au voie copiii în mașină, indiferent de locul pe care îl ocupă. Conform legii, copiii care nu au împli...

Valeriu Iftime: „Mergem înainte, la fel de hotărât!”

Saturday, 7 September 2024

Cam asta a fost reacția mea când am citit postarea doamnei Federovici, în care sunt acuzat de misoginism. Confuzie totală A trebuit să citesc de două ori ca să mă asigur că mintea n...