Cei doi bătrâni din Ghireni, mutați într-un spațiu al Primăriei Coțușca, au în continuare nevoie de ajutorul semenilor

Cei doi bătrâni din Ghireni, mutați într-un spațiu al Primăriei Coțușca, au în continuare nevoie de ajutorul semenilor

   Sursă foto: Facebook - Daniel Câșlariu

Cei doi bătrâni din satul Ghireni, comuna Coțușca, județul Botoșani, care locuiesc într-o casă ce stă să se dărâme pe ei, fiind nevoiți să se învelească cu covoare ca să reziste gerului, au fost mutați de Daniel Câșlariu, liderul Asociației „Grup Civic” Botoșani, într-un spațiu al Primăria Coțușca.

Aici, condițiile decente de trai le permit celor doi bătrâni să ducă o viață liniștită, având siguranța meselor calde oferite de preotul paroh din Cotu Miculinți, Cornel Coțovanu.

„Am reuşit să-i ducem pe cei doi bătrâni din Ghireni, care trăiau în condiţii de Ev Mediu, într-un spaţiu al primăriei. Aici vor avea condiţii normale de trai. Le-am dus o sobă, produse alimentare şi alte bunuri, inclusiv un cadru metalic pentru doamna, deoarece ea are probleme mari de sănătate.

Aproape că nu le vină să creadă că au scăpat de problemele care aproape că i-au doborât. Ei vor primi în fiecare zi mâncare caldă asigurată de preotul paroh din Cotu Miculinţi, Cornel Coţovanu”, a declarat Daniel Câșlariu.

Încă de acum câțiva ani, preotul Cornel Coțovanu  a dorit să deschidă o cantină socială, dar abia acum planurile i s-au concretizat. Cantina a fost deschisă, aici fiind zilnic pregătite 80 de porții de mâncare pentru familii cu copii și bătrâni. Preotul s-a implicat și în renovarea acestui spațiu, achiziționând în rate diferite aparate electrocasnice.

„Părintele şi-a dorit încă de acum 12 ani să deschidă o cantină socială, însă nu a reuşit, una dintre probleme fiind aceea că nu s-a bucurat de susţinerea conducerii comunei. Acum lucrurile s-au schimbat şi de mai bine de o lună, cantina a fost deschisă. 

Aici se pregătesc zilnic 80 de porţii de mâncare pentru familii cu copii şi bătrâni. Astfel, zilnic aceştia primesc o supă sau borş şi felul doi. M-am bucurat enorm să văd cât de mult se implică părintele în sprijinirea familiilor nevoiaşe. El a renovat spaţiul unde funcţionează cantina şi are rată la magazinul de unde a cumpărat aparatele electrocasnice aflate în cantină”, a completat Câșlariu.

Cu toate că se bucură de sprijinul primăriei, dar și al altor oameni binevoitori, preotul întâmpină greutăți în procurarea hranei, în condițiile în care în comuna Coțușca există numeroase familii sărmane care au nevoie de ajutor.

 „Avem nevoie de carne, ulei, fasole, cartofi, mazăre, orez. Cu carnea este greu şi de aceea vreau să cresc porci şi viţei ca să nu mai cumpărăm”, a spus părintele Cornel Coțovanu.

Persoanele care doresc să sprijine acțiunea preotului Cornel Coțovanu, prin donații de alimente menite să acopere hrana zilnică a oamenilor sărmani, sunt rugate să sune la numărul de telefon  0747.782.311 (Cornel Coțovanu).

 

 

Spune-ne opinia ta