Andrei, pompierul care l-a salvat pe tânărul rănit de explozia unei anvelope, face un apel pentru donarea de sânge!

Andrei a ținut legătura, zilele acestea, cu familia lui Răzvan și a aflat că medicii i-au salvat ambele picioare, dar că are nevoie de sânge, AB IV negativ. Și-a mobilizat colegii și vor merge, împreună, să-l sprijine pe Răzvan. Totodată, a lansat un apel către persoanele care nu au probleme de sănătate şi îndeplinesc toate condiţiile necesare pentru a merge să doneze sânge.

Andrei, pompierul care l-a salvat pe tânărul rănit de explozia unei anvelope, face un apel pentru donarea de sânge!

 Plutonier Andrei Puiu  

Un zgomot puternic l-a oprit pe Andrei din ceea ce făcea. Instinctiv a luat stingatorul din mașină și a fugit spre locul unde a observat că un fum negru se ridica spre cer. A crezut că a avut loc un accident rutier sau o explozie, urmată de incendiu. Imaginile de la fața locului erau greu de privit, chiar și pentru un om călit în misiuni.

Un tânăr zăcea la pământ lângă un camion și striga disperat după ajutor. Avea răni grave la ambele picioare și traumatisme la brațe și cap, în urma exploziei ce s-a produs la anvelopa autovehiculului.

L-a recunoscut! Era Răzvan. Se știau de la service-ul auto.

- Sunt Andrei! Stai liniștit, o să te ajut!

În timp ce căuta o soluție să oprească sângerarea masivă de la ambele picioare, Andrei a apelat numărul 112.

- Sunt paramedic și vreau să discut cu medicul coordonator din dispeceratul integrat ISU-SAJ. Victima sângerează, dar este conștientă. Are nevoie de o ambulanță cu medic! Până atunci voi aplica garouri să opresc pierderea de sânge.

Sub privirile a zeci de oameni care urmăreau acțiunea de salvare, Andrei, ajutat de un alt bărbat, a aplicat garouri la ambele picioare.

A vorbit permanent cu Răzvan pentru ca acesta să rămână conștient, dar a fost atent și la ora la care a aplicat garoul, pentru a-i putea comunica medicului de pe ambulanța de terapie intensivă mobilă SMURD.

”Noi credem că Andrei a fost omul potrivit, la momentul potrivit. Faptul că a știut exact ce trebuie să facă în astfel de cazuri i-a putut salva viața acestui tânăr, care acum se află în grija medicilor”, spun colegii lui Andrei, din cadrul ISU Botoșani.

Este nevoie de sânge pentru Răzvan!

Andrei a ținut legătura, zilele acestea, cu familia lui Răzvan și a aflat că medicii i-au salvat ambele picioare, dar că are nevoie de sânge, AB IV negativ. Și-a mobilizat colegii și vor merge, împreună, să-l sprijine pe Răzvan.

Totodată, a lansat un apel către persoanele care nu au probleme de sănătate şi îndeplinesc toate condiţiile necesare pentru a merge să doneze sânge.

Plutonier Andrei Puiu este subofițer în cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani din anul 2018.

”Andrei este doar un exemplu din rândul oamenilor minunați care poartă uniforma de pompier. Povestea colegului nostru este un exemplu de curaj, devotament, compasiune și generozitate pentru toți și ne amintește că micile gesturi pot face o diferență mare în viețile celor din jur. Însănătoșire rapidă, Răzvan!”, au transmis reprezentanții ISU Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Anastasia: Fata de 13 ani a plecat astăzi de acasă!

astăzi, 20:55

Minora a părăsit domiciliul în această după amiază, fără a preciza unde merge, iar din acel moment nu a mai putut fi contactată și nici nu a luat legătura cu familia. Podariu Anasta...

Ordinul de protecție, neluat în serios de botoșăneni: Încă doi bărbați arestați pentru încălcarea acestuia!

astăzi, 19:50

În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că acesta ar fi încălcat ordinal de protecție provizoriu emis de polițiști, la solicitarea soției sale, pentru fapta de violenț...

BLOCADA la Botoșani: Aproximativ 50 de conducători auto au devenit pietoni în weekendul care a trecut!

astăzi, 18:52

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consu...