Medicii din Iași au reușit să îi salveze picioarele tânărului din Botoșani, rănit grav într-un service auto, dar prognosticul rămâne rezervat

După o intervenție chirurgicală de șapte ore, medicii din Iași au reușit să-i salveze picioarele tânărului din Botoșani accidentat grav după o explozie într-un service auto.

Starea victimei rămâne, însă, gravă. Pe de altă parte, o expertiză tehnică va stabili cauza exploziei puternice.

Bărbatul în vârstă de 37 de ani încerca să schimbe anvelopa unui camion, într-un service din Botoșani, când s-a produs explozia. Suflul a fost atât de puternic, încât barbatul a fost aruncat câțiva metri.

A suferit răni foarte grave la picioare și a fost transferat de urgență de la Botosani la Iași, cu un elicopter SMURD. A fost operat la Spitalul ”Sfântul Spiridon”, de o echipă multidisciplinară.

„Intervenția chirugicală a durat aproape 7 ore, a fost o echipă mixtă. S-au pus fixatoare externe la nivelul membrelor inferioare, s-a stabilizat pentru moment și-a început hemodializa. Este pe suport pentru menținerea vieții și intubat și ventilat în continuare, astfel încât apreciem că prognosticul este rezervat”, a declarat pentru StirileProTV Dan Timofte, manager al Spitalului Sfântul Spiridon din Iași.

Doctorii au reușit să-i salveze picioarele, dar omul a suferit și arsuri pe brațe, iar acum face dializă, întrucât compuși toxici din anvelopă i-au ajuns, prin răni, în sânge.

Între timp, inspectorii de muncă au început ancheta.

„Discutăm de incapacitate temporară. Colegii mei au facut fotografii, au preluat imagini de pe camere. A avut loc o explozie și cu certitudine vom fi nevoiți să solicităm o expertiză din partea unui expert autorizat”, a precizat pentru sursa citată Daniela Lozneanu, director ITM Botoșani.

Potrivit ITM, omul lucra cu forme legale la o firmă de familie, condusă de tatăl său.

Și polițiștii fac verificări. Au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.       

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Psihologul botoșănean Gabriela-Dana Pușcașu, despre gestionarea comportamentului copilului în grup la Conferința ABA!

Tuesday, 17 September 2024

Gabriela-Dana Pușcașu, BCBA și psiholog cu drept de liberă practică în domeniul psihopedagogiei speciale, se va alătura în calitate de speaker cu o temă de interes care vizează ges...

Polițiștii botoșăneni, cu ochii pe cei certați cu regulile: Sunt vizați și cei care apelează nejustificat 112!

Tuesday, 17 September 2024

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consu...

Doi elevi ai Colegiului „A.T.Laurian” au inițiat un proiect pe tema dezvoltării durabile a orașului Botoșani! (foto)

Tuesday, 17 September 2024

Recent, s-a desfăşurat în aula colegiului Conferinţa publică, în cadrul căreia a avut loc premierea participanţilor la concursul de eseuri şi la concursul de machete „Oraşul ...