Un cioban are nevoie disperată de ajutor. ”L-au nenorocit pe viață!”

A mers să pască oile pentru a avea o bucată de pâine pe masă, dar a fost bătut și nenorocit pe viață!

Acum, atât el, cât și soția sa, sunt nevoiți să trăiască din 500 lei pe lună, ajutorul social. 250 lei de persoană. Bani cu care nu-și permite să-și cumpere medicamentele, mâncarea (acum nu mai poate munci grădina ca înainte și trebuie să țină regim alimentar), lemnele pentru iarnă, să schimbe butelia pentru a avea la ce să gătească și... să supraviețuiască.

”Acestea mi le-a relatat un cioban la oi din satul Tocileni, care pe data de 19 aprilie, anul acesta, când a scos prima dată oile la păscut, după iernat, a fost bătut groaznic de niște săteni care au considerat că a intrat cu oile pe pășunea lor. Aceștia, în loc să vorbească omenește, l-au luat la bătaie până aproape l-au omorât. Mi-a spus că este o minune că trăiește”, povestește preoteasa Anamaria Macuc.

A fost operat imediat, i-au scos splina și jumătate din ficat. La doar 3 săptămâni după externare, a ajuns din nou în stare gravă la spital și medicii au constatat că au apărut niște chisturi și stomacul este perforat și l-au operat din nou.

Acum este disperat pentru că nu are bani să-și cumpere medicamentele și strigă după ajutor.




”L-au nenorocit pe viață. Dintr-un om muncitor, care-și câștiga singur pâinea, a ajuns  să nu aibă bani de medicamente și cele necesare pentru traiul de zi cu zi. Au peste 60 ani și sunt singuri, nu au copii”, mai spune preoteasa Anamaria Macuc.

Pentru cine poate ajuta, este nevoie de:

-medicamente (acesta-i stresul lui cel mai mare, că nu are bani să-și cumpere medicamentele)

-alimente

-produse de igienă (dero, săpun, șampon s.a.)

-lemne pentru foc

-bani să-și schimbe butelia și pentru cele necesare de zi cu zi


Cei care doriți să-l ajutați îl puteți vizita personal în satul Tocileni (la 13 km de Botoșani), îl puteți suna la numărul de telefon 0757383095 sau dacă nu puteți ajunge personal la el, puteți lăsa pachetele pentru el la Biserica Pacea, cu rugămintea să scrieți pe pachete "Tocileni". 

”Vineri/ sâmbătă voi ajunge la el și-i voi duce cele de la dv. La biserica Pacea este zilnic un voluntar  (+40722179366) în intervalul 9:00-17:30. Vă mulțumim mult! Măcar să-l ajutăm cât de puțin să depășească perioada critică în care se află și cu ajutorul medicamentelor și a unei alimentații adecvate (trebuie să țînă regim alimentar) să se pună cât de puțin pe picioare”, a completat Anamaria Macuc.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Anastasia: Fata de 13 ani a plecat astăzi de acasă!

astăzi, 20:55

Minora a părăsit domiciliul în această după amiază, fără a preciza unde merge, iar din acel moment nu a mai putut fi contactată și nici nu a luat legătura cu familia. Podariu Anasta...

Ordinul de protecție, neluat în serios de botoșăneni: Încă doi bărbați arestați pentru încălcarea acestuia!

astăzi, 19:50

În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că acesta ar fi încălcat ordinal de protecție provizoriu emis de polițiști, la solicitarea soției sale, pentru fapta de violenț...

BLOCADA la Botoșani: Aproximativ 50 de conducători auto au devenit pietoni în weekendul care a trecut!

astăzi, 18:52

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consu...