Ajutor nesperat pentru Valentin, copilul rămas fără mamă la 10 ani. Câțiva polițiști s-au mobilizat pentru a-i aduce un zâmbet

Ajutor nesperat pentru Valentin, copilul rămas fără mamă la 10 ani. Câțiva polițiști s-au mobilizat pentru a-i aduce un zâmbet

Pragul casei lui Valentin, copilul rămas orfan în urmă cu două luni, a fost trecut de câțiva polițiști generoși. Familia lui, din Durnești, a primit un ajutor nesperat în apropierea primului Crăciun fără mamă.

Viața lui Valentin s-a schimbat la sfârșitul lunii octombrie, când femeia care i-a dat naștere a fost răpusă de o boală nemiloasă. Tatăl muncește cu ziua, iar posibilitățile materiale sunt reduse. Mai mulți angajați ai Poliției Municipiului Botoșani și ai Biroului de Investigații Criminale au aflat despre trista lor poveste și s-au mobilizat pentru a le face un bine.  

„Am rămas impresionată de Valentin, acest copil frumos la chip și la suflet, care m-a îmbrățișat la plecare și mi-a zis „sa mai veniți la mine”. Noi am dus hăinuțe și ghetuțe de sezon, plus alte obiecte de îmbrăcăminte, precum și dulciuri, fructe, diverse alimente și o sumă de bani. Ne bucurăm că am adus zâmbetul pe buze micuțului Valentin, spunându-i că ne-am întâlnit cu Moș Crăciun”, a spus inițiatoarea demersului.

Drama mamei lui Valentin, răpusă de boală la doar 33 de ani, a început de timpuriu. Destinul nemilos al Danielei a început încă de la naștere, atunci când cea care ar fi trebuit să-i fie mamă a încercat prin diferite mijloace să piardă sarcina. Acest fapt a provocat copilului un handicap pe viață. Daniela s-a născut cu displazie de șold, o boală care i-a afectat mobilitatea întreaga viață. Nu după mult timp, la 6 ani, Daniela a fost abandonată la orfelinat alături de ceilalți frați, iar de atunci femeia a înfruntat tot mai multe dificultăți. În urmă cu 11 ani, ea a rămas însărcinată, dar bucuria veștii a fost umbrită de necaz. În timpul sarcinii, a fost diagnosticată cu ciroză hepatică, iar boala s-a agravat la doi ani după ce l-a adus pe lume pe Valentin.

Cu câteva săptămâni înainte ca femeia să moară, un botoșănean stabilit în București a finanțat renovarea casei sale, condițiile în care locuia familia fiind, până atunci, inumane. Persoanele care vor să sprijine această familie sau vor să fie aproape de bietul copil, pot dona în contul pus la dispoziție de Vasile Glavan, tatăl micuțului: IBAN: RO92 CECE C001 9463 4000 4411.

 

Spune-ne opinia ta