VIDEO: PSD a depus candidaturile la parlamentare în alai. Deschizătorii de liste și-au relevat planurile

VIDEO: PSD a depus candidaturile la parlamentare în alai. Deschizătorii de liste și-au relevat planurile

Organizația județeană a Partidului Social Democrat (PSD) din Botoșani a depus, joi, candidaturile pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie a.c. Președintele formațiunii a transmis că listele pentru Camera Deputaților și Senat sunt formate din oameni care și-au dovedit competențele, precum și din membri care nu au mai avut un mandat anterior.

Lidera filialei și viitor președinte al Consiliului Județean, Doina Federovici a amintit că PSD nu a susținut organizarea alegerilor, subliniind că partidul este unul responsabil.

„Partidul Social Democrat vine și de această dată cu o listă de oameni valoroși, oameni competenți, oameni care vor reprezenta interesele domniilor lor în următoarele patru ani de zile, în Parlamentul României. Avem actuali parlamentari care și-au făcut munca cu stoicism, avem și oameni noi, profesioniști în domeniile lor de activitate. Suntem un partid responsabil, care pune interesele românilor și botoșănenilor pe primul loc. Nu ne-am dorit aceste alegeri, pentru că punem sănătatea pe primul loc. Nu suntem de acord cu aceste alegeri, dar reprezentanții la nivel guvernalmental au călac în picioare toate legile votate în parlament și deciziile CCR. Pe 6 decembrie, botoșănenii vor decide maniera în care PNL, USR și celelalte partide aflate la guvernare vor pleca acasă”, a explicat Federovici.

Lista pentru Camera Deputaților se deschide cu numele lui Marius-Constantin Budăi, fost ministru al Muncii. El a subliniat că, din ipostaza de parlamentar, se va opune adoptării de către Guvern a unor măsuri de austeritate.

„Le mulțumesc tuturor colegilor din PSD pentru onoarea pe care mi-au făcut-o deschizând lista pentru Camera Deputaților. Candidez cu hotărârea de a lupta ferm împotriva tuturor măsurilor de austeritate care deja se anunță că vor fi promovate de Guvernul dreptei unite. Suntem la nici un an de guvernare PNL, economia este un haos, locurile de muncă nu au fost protejate, puterea de cumpărare nu a fost protejată, datoria externă a explodat. Suntem cu investițiile străine directe în România, pentru prima dată după Revoluție, la un sold negativ. Toate aceste lucuri trebuie să înceteze. Sunt convins că orice zi în plus cu acest Guvern la Palatul Victoria nu face altfeva decât să adâncească situația grea din România”, a declarat Marius Budăi.

De cealaltă parte, Lucian Trufin candidează pentru un nou mandat de senator, ocupând prima poziție pe listă. Acesta a arătat că intențiile sale sunt legate de concretizarea proiectului „Țara de Sus”, al cărui fondator este, precum și de dezvolatarea comunităților și întreprinderilor prin accesarea fondurilor europene.

Este o onoare să deschid lista la alegerile parlamentare care urmează, pentru Senatul României. Votul botoșănenilor de la locale ne arată că au încredere în echipa PSD, în reprezentanții PSD și în viitorul președinte al Consiloului Județean, doamna Doina Federovoci. Personal, am câteva obiective: ITI – „Țara de Sus” trebuie să devină realitate - județul Botoșani are nevoie de dezvoltare prin fonduri europene, susținerea primarilor și administrațiilor locale pentru dezvloltarea proiectelor din fonduri europene, cât și continuarea dezvoltării mediului rural prin informarea și facilitatrarea fermierilor pentu a obține fonduri europene și guvernalemntale”, a rezumat Lucian Trufin.

Candidații PSD pentru Senatul României sunt:

1. Trufin Lucian – Inginer;

2. Lupaşcu Costel – Jurist;

3. Guraliuc Elena – Ramona – Medic primar;

4. Murariu Marian – Inginer;

5. Barbacariu Silviu – Inginer.

Candidații organizației pentru Camera Deputaților sunt:

1. Budai Marius – Economist;

2. Şlincu Dan – Constantin – Economist;

3. Pătrăuceanu Constantin – Neculai – Jurist;

4. Huţu Alexandra – Licenţiat şi master în Ştiinţe administrative, Licenţiat în drept;

5. Lăzăruc Dana – Medic stomatolog;

6. Nistor Constantin Cristian – Inginer;

7. Gurău Eduard – Medic;

8. Manolache Ciprian – Profesor.






 

 

Spune-ne opinia ta