VIDEO: Pro România și ALDE au depus candidaturile pentru parlamentare. „E momentul să mergem către o Românie normală”

VIDEO: Pro România și ALDE au depus candidaturile pentru parlamentare. „E momentul să mergem către o Românie normală”

Organizațiie județene ale Pro România și ALDE din Botoșani au depus, joi, candidaturile pentru alegerile paramentare. Cele două formațiuni au configurat o listă comună, urmând să fuzioneze într-un partid unic.

Lidera filialei Pro România, deputatul Mihaela Huncă, ocupă prima poziție pentru un nou mandat în Cameră. Ea mulțumit electoratului pentru susținerea partidului și a declarat că este momentul ca România să devină „normală”.

„Venim în fața botoșănenilor cu o echipă de profesioniști, cu oameni energici, care îi vor reprezenta în Parlamentul României. Sunt onorată să reprezint interesele botoșănenilor și vreau să vă asigur că nu voi precupeți niciun efort să fiu mesagerul botoșănenilor și să-mi pun la dispoziție toată priceperea mea. Este momentul ca, prin vocea noastră, a Pro România, să mergem către o Românie normală, nu condusă doar de oameni care pun intersul lor pe primul loc”, a spus Mihaela Huncă.

Prima poziție pe lista pentru Senat este ocupată de către fostul candidat la Primăria municipiului Botoșani Roxana Țurcanu. Aceasta și-a dat demisia din funcția de președinte al organizației județene a ALDE, pentru a putea candida la parlamentare.

„Vom parcurge o altă etapă. Consider că ALDE și Pro România, prin fuziunea care urmează să se facă, va fi formațiunea politică care va reprezenta botoșănenii și va face ca traiul celor din Botoșani și nu numai să fie unul mai bun. Parteneriatul cu Mihaela Huncă și Pro România reprezintă soluția pentru ca botoșănenii să vadă ce înseamnă cu adevărat să trăiești într-un oraș modern, european”, a declarat Țurcanu.

O altă achiziție relativ recentă a Pro România, tot fost candidat la Primăria municipiului-reședință de județ, Cătălin Silegeanu, a subliniat că, prin situarea sa pe poziția a doua pe lista pentru Camera Deputaților, are șansa să concretizeze proiecte demarate în campania pentru locale.

„Pro România este singurul care face opoziție la ora actuală, fiind un partid care merge pe același slogan: fără blaturi politice. Vreau să obțin acest loc, iar împreună cu siguranță vom reuși. Vreau să îmi duc mai departe proiectele începute în campania electorală pentru locale, iar împreună cu cei de la Pro România am descoperit că avem proiecte comune”, a punctat Silegeanu.

Huncă a relevat că sunt șanse ca fuziunea să obțină doi deputați și un senator originari din Botoșani.

De menționat este că reprezentanții Pro România au intrat în sediul Biroului Electoral Județean la ora 12:00 și au ieșit în jurul orei 13:00.

Fuziunea dintre Pro România și ALDE se va numi Partidul Pro România Social–Liberal. Filialele județene vor fi conduse de către doi copreședinți. La începutul lunii noiembrie, vor avea loc congresele celor două formațiuni, urmând ca în primăvara anului viitor să se poată vorbi despre un singur partid.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Bazinul de la Recuperare zace nefolosit, din cauza costurilor la utilități. „Mi se pare de-a dreptul nesimțit” (video)

Sâmbătă, 30 Septembrie 2023
480

Bazinul din incinta Spitalului de Recuperare „Sfântul Gheorghe” din Botoșani nu poate fi dat în folosință, din cauza costurilor ridicate la utilități și a lipsei de perso...

Zeci de firme din Botoșani amendate pentru muncă la negru. „Toleranța este zero” (video)

Sâmbătă, 30 Septembrie 2023
411

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) a depistat zeci de persoane care munceau la negru, pe raza județului Botoșani, sancționând nu mai puțin de 31 de firme care au plătit serviciile fă...

Calitatea lucrărilor de reabilitare a intrărilor în oraș, contestată în plenul CL (video)

Joi, 28 Septembrie 2023
704

Calitatea lucrărilor de reabilitare executate la intrările în municipiul Botoșani a fost criticată vehement de șeful Direcției de Sport și Agrement (DSA), Eugen Țurcanu, în ședin...