PSD, marele învingător al alegerilor parlamentare de la Botoşani! Rezultate finale- FOTO
BOTOSANI

La capătul unor zile teribile, membrii Biroului Electoral de Circumscripţie Botoșani au finalizat centralizarea tuturor voturilor exprimate de botoşăneni la alegerile parlamentare din 11 decembrie.

PSD, marele învingător al alegerilor parlamentare de la Botoşani! Rezultate finale- FOTO

   Ştiri.Botoşani.Ro

PSD a reuşit să obţină mai mult decât spera la debutul acestei campanii electorale, dărâmând speranţele liberalilor că vor mai ajunge la putere în acest ciclu electoral.

Biroul Electoral de Circumscripţie a încheiat centralizarea voturilor botoşănenilor, exprimate în cadrul celor 422 de secţii deschise în judeţul Botoşani.

Pentru Senat, şi fără a mai constitui o surpriză, PSD a acumulat 83.526 de voturi, reprezentând 61,59% din totalul voturilor valabil exprimate. Principalul competitor politic al PSD, PNL, a adunat 28.100 de voturi, adică 20,70%.

Un rezultat "decent" a obţinut şi ALDE, care la Botoşani a fost votat de 4,34% dintre votanţi, adunând astfel 5.894 de voturi. O formaţiune proaspăt apărută, care însă la Botoşani nu a avut decât doi candidaţi, USR, a strâns 4.092 de voturi, adică 3,01%.

La Camera Deputaţilor, PSD a "defilat" cu 83.206 voturi, reprezentând 61,48% din totalul voturilor exprimate de botoşăneni, urmat fiind de PNL, cu 27.942 voturi, ceea ce înseamnă 20,64%.

ALDE a obţinut un scor un pic mai mic la Senat, 4,02%, adică 5.448 voturi. Uniunea Salvaţi România a fost însă depăşită la Botoşani de PMP-ul lui Traian Băsescu, care a adunat 3,39%, adică 4.591 voturi. USR a adunat doar 2,92%, adică 3.953 de voturi.

Până acum, PSD se bazează pe cinci mandate de deputaţi şi două de senator, în timp ce PNL Botoşani îşi va trece în "palmaresul" politic două mandate de parlamentar- unul de deputat şi unul de senator.






 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

astăzi, 22:29
222

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

astăzi, 19:10
127

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

astăzi, 18:09
376

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...