Cum votează botoșănenii și ce așteptări au: De la locuri de muncă și ”angajări la stat” până la ”refacerea clădirilor vechi” și un oraș frumos!

La ora 18.00, în secțiile de votare din întreg județul Botoșani votaseră 145.562 de cetățeni, prezența la vot fiind mai mică de 38%.

Dintre cetățenii cu drept de vot, cei mai puțini sunt în categoria de vârstă 18-24 de ani (11.341), urmați de cei din categoria 25-34 de ani (14.935).

Alți 22.228 de cetățeni care au votat până la ora 18.00 au între 35 și 44 de ani.

Cei mai mulți votanți sunt din categoria de vârstă 45-64 de ani (58.682), în timp ce alți 38.981 de alegători au peste 65 de ani.

De asemenea, până la această oră, 93.556 de alegători sunt din mediul rural, față de 53.649 în urban.

În funcție de gen, au votat 76.682 de femei și 70.523 de bărbați.

Ce așteptări au botoșănenii?

În municipiul Botoșani, cetățenii care se prezintă la vot spun că au nevoie de un oraș curat, de străzi bune, dar și de locuri de muncă ”la stat”, care să le ofere garanția unei bătrâneți ușoare.

”Pentru locuri de muncă, în principal, străzile să fie cum trebuie”, spune un bărbat la ieșirea de la urne.

”Poate se vor face mai multe angajări la stat. Am fost în Italia, am îngrijit o bătrână, până nu am mai putut. Acesta este orașul meu, vreau să pot sta aici pentru totdeauna. Vrem să muncim cu carte de muncă, să am o pensie. Am votat cu inima astăzi”, a mărturisit o botoșăneancă.

”Nu avem nimic de pierdut. Ne facem datoria față de patrie, asta este important. De la viitorul primar așteptăm să fie, poate, mai bine. Să fie de toate, să fie liniște și pace în lume”, sunt gânduile exprimate de un bărbat trecut de 70 de ani.

”De la viitorul primar aștept un oraș curat, toate clădirile vechi să se refacă. Dar să se refacă, nu unse puțin cu var și gata. Cine intră, tot nu va face nimic”, a rostit un alt bărbat din Botoșani care abia ieșise de la urne.

”Să fie pace și sănătate. Să fie prețurile mai mici, ca să rezistăm. Orașul să fie mai frumos, mai curat”, a încheiat un botoșănean.











 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

„Trilogie autumnală”, expoziție de pictură și grafică pe simezele Colecției de Artă Botoșani!

Thursday, 17 October 2024

Lucrările etalate pe simeze au ca tematică principală peisajul, respectiv ilustrarea toamnei, în maniera în care anotimpul a fost perceput și redat cromatic, în tehnica preferat...

Se schimbă legea pentru șoferii în vârstă: Ce intenționează Uniunea Europeană!

Thursday, 17 October 2024

Un nou proiect de lege îi vizează pe șoferii cu vârsta de peste 70 de ani. Se discută dacă aceștia mai au abilitățile necesare pentru a conduce. Noul regulament aflat în dezba...

Ajutați câinii din Adăpostul Public Botoșani să câștige un tir cu mâncare!

Thursday, 17 October 2024

Momentan aproximativ 650 de patrupede se află la padocul municipiului, iar donațiile sunt singura lor sursă de hrană. Pentru a câștiga, avem nevoie încă o dată de sprijinul comunit...