Bătaie la Botoşani pe al şaselea mandat de deputat!

PSD va lua cele mai multe mandate de parlamentar la Botoşani în urma scrutinului electoral din data de 11 decembrie 2016.

Bătaie la Botoşani pe al şaselea mandat de deputat!

Victoria categorică obţinută de PSD în judeţul Botoşani, la alegerile parlamentare, le va aduce social-democraţilor patru mandate de deputat şi două de senator.

Astfel, la Senat vor merge Doina Federovici şi Lucian Trufin, primarul comunei Vlăsineşti, iar la Camera Deputaţilor Tamara Ciofu, Mihaela Huncă, Marius Budăi şi Răzvan Rotaru. În urma redistribuirii însă, PSD ar mai putea obţine un mandat de deputat, care să îi revină lui Costel Lupaşcu.

În ceea ce îi priveşte pe liberali, aceştia vor avea doi parlamentari, la Senat Costel Şoptică, iar la Camera Deputaţilor Cristian Achiţei.

Cei de-al şaselea mandat de deputat, la Botoşani, va fi împărţit în urma redistribuirii ce va fi făcută de la Bucureşti.

Acest mandat de parlamentar ar putea însă să îi revină şi lui Cristian Roman, candidatul aflat pe poziţia a doua pe lista PNL pentru Camera Deputaţilor, dar pentru acest mandat s-ar putea bate şi Valentin Simion de la USR, Liliana Mincă de la ALDE şi Dan Ionescu de la PMP, în funcţie de rezultatele obţinute de aceste trei formaţiuni la nivel naţional.

 

 

 

Spune-ne opinia ta