(P) Regal al vinurilor italiene și 2.000 de pahare cu poveste oferite de Artech Wine (video)

(P) Regal al vinurilor italiene și 2.000 de pahare cu poveste oferite de Artech Wine (video)

Un adevărat regal al vinurilor a fost găzduit, miercuri seară, în Sala „Luceafărul” a Popasului „Cucorăni”. Evenimentul organizat impecabil de proprietarul Artech Wine din Botoșani a reunit aproape 200 de persoane la cea mai mare degustare de vinuri din Moldova. Festivitatea a fost prilejuită de lansarea oficială pe piața din România a noilor sortimente marca Tenuta Ulisse, pe care invitații le-au savurat în tihnă, ascultându-le povestea.

Managerul Artech Wine, reputatul somelier Daniel Haidarli, a vorbit în debutul evenimentului despre vinurile din Abruzzo, unde se află crama Ulisse, arătând că tradiția și linia modernă pe care compania le contopește au propulsat gusturile rezultate într-o sclipitoare lumină internațională. Tenuta Ulisse, spune el, oferă vinuri prietenoase, atractive și moderne, care provoacă o dependență plăcută.

„Acest eveniment este o bucurie. O bucurie pe care vreau să o aduc în inimile tuturor iubitorilor de vinuri din acest județ. Și am bucuria ca Tenuta Ulisse, Cantina Ulisse, prin patronii și reprezentanții lor din Italia și România să lanseze la Botoșani două etichete noi, Chardonnay și un Primitivo, care este unic și în Italia, datorită faptului că acest Primitivo este cultivat și făcut în zona Abruzzo, el fiind originar din zona Puglia”, a spus Daniel Haidarli, înainte de începerea prezentării.

El a fost numit ambasador al brandului în România, deținătorii companiei italiene acordându-i un premiu pentru profesionalismul dovedit.

„Pentru noi, familia Ulisse, este o onoare să înmânăm această diplomă domnului Daniel, pentru pasiunea și profesionalismul său, pe care o demonstrează de atâția ani în România, pentru vinurile noastre. Pentru noi este singura persoană care are capacitatea de a vinde vinurile noastre la nivelul României”, a apreciat Gianfranco Ulisse, proprietarul cramei italiene.

Managerul de export, Marco Di Paolo, a dezvăluit că România este cea mai mare consumatoare a vinurilor Tenuta Ulisse.

„Noi suntem importatorul oficial al produselor Tenuta Ulisse în România. După 11 ani de colaborare cu această familie minunată am demonstrat că putem răsturna cifrele. Actualmente Tenuta Ulisse se poate lăuda că primul lor client este importatorul din România”, a spus Cătălin Rizea, reprezentantul cramei în România.

Invitații, majoritatea administratori de firme, somelieri, membri ai unor organizații de profil, arhitecți, medici, notari, ingineri, muzicanți, economiști, au degustat 10 sortimente de vinuri produse de Tenuta Ulisse, prezentate de către managerul de export al companiei, Marco Di Paolo. Spumantul „Dosaggio Zero” și suratele albe „Cococciola”, „Trebiano, „Chardonnay Premium”, „Pecorino Premium”, rozele „Passofino din Merlot”, „Moontepulciano”, roșiile „Montepuciano nebaricat”, „Amaranta din Montepulciano Baricat”, „Masseri Primitivo di Abruzzo” și multi-medaliatul „Dieci din Montepulciano” au aglomerat mesele cu nu mai puțin de 1.900 de pahare.

Participanții au fost familiarizați cu soiurile și specificul zonei Abruzzo de către Gianfranco Ulisse, Marco Di Paolo, Cătălin Rizea, Septimiu Loghin, Gheorghe Cojocaru, Daniel Haidarli și Eques Dragoș Danubianu, reprezentând Consulatul din România al Ordinului European al Cavalerilor Vinului. Au fost organizate tombole, concursuri, au fost expuse toate vinurile cramei Ulisse și accesoriile necesare servirii corecte a vinului.

Reprezentanții companiei italiene au explicat complexul proces de vinificare și tehnicile specifice maturării fiecărui sortiment, pretențiile calitative aducând cramei numeroase premii internaționale. Ghidul „Luca Marroni” atestă că Tenuta Ulisse deține cel mai bun vin roze italienesc și cel mai bun vin roșu, adică „Amaranta” și „Geciventegnie”.

Evenimentul organizat de Artech Wine a avut caracter sincretic, demonstrând fără tăgadă că degustarea, alintarea și servirea vinurilor rafinate coagulează o artă exclusivistă.

 





























 

 

Spune-ne opinia ta