(P) Oțelul Zincat: Cum Este Fabricat

(P) Oțelul Zincat: Cum Este Fabricat

Mulți oameni știu ce este oțelul zincat. Este utilizat pentru o mare varietate de aplicații, de la conducte HVAC până la găleți de grădinărit; decorațiuni casnice la coșuri de gunoi. Finisajul ca de paiete de la suprafață îl face atrăgător din punct de vedere vizual, dar îl face și mai durabil și rezistent la coroziune.
Deci, cum se fabrică oțelul zincat? De unde vine acel aspect ca de paiete? Ei bine, hai să aflăm.

Galvanizarea la Cald

Oțelul zincat este un oțel carbon care a fost acoperit cu zinc. Cea mai obișnuită metodă de acoperire cu zinc este procesul de scufundare la cald.
Procesul de scufundare la cald constă în scufundarea oțelului carbon într-o baie de zinc topit (aproximativ 680 de grade Fahrenheit). Când materialul este îndepărtat din baia de zinc și răcit are loc o reacție la oxigenul din aer. Reacția face ca zincul să devină parte a oțelului (o legătură de aliaj fier-zinc). Noua finisare a suprafeței pare să aibă un finisaj cristalin sau finisat cu paiete.
Deși aceasta este cea mai comună formă de galvanizare, este adesea utilizată pentru produse din oțel care au fost fabricate anterior, deoarece grosimea produsului final nu este ușor de controlat. O altă metodă a procesului de galvanizare este galvanizarea continuă.

Galvanizarea Continuă

Galvanizarea continuă aplică acoperirea cu zinc pe suprafața unei panglici continue de oțel (bobină) când trece printr-o baie de zinc. Bobina se deplasează la viteze de aproximativ 600 de picioare pe minut.
Pe măsură ce bobina părăsește baia de zinc, poartă cu sine un strat suplimentar de zinc topit. Zincul suplimentar este îndepărtat cu aer de înaltă presiune (cuțite de aer) pentru a crea grosimea dorită. Materialul este apoi lăsat să se răcească și se formează finisajul ca de paiete.
Galvanizarea continuă permite un control mai precis al grosimii și este de obicei utilizată pentru produsele din oțel care nu au fost încă fabricate. Pe măsură ce grosimea acoperirii crește, crește și riscul de a pierde o anumită acoperire în timpul fabricării sau formării.

Finisajul General al Suprafeței

Bobina și tabla zincate sunt produse pentru aplicații în care rezistența la coroziune este importantă. Acoperirea cu zinc prelungește durata de viață a produsului final, făcându-l de dorit pentru producători. Finisajul atractiv al suprafeței îl face, de asemenea, de dorit pentru consumator.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

astăzi, 19:23

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

astăzi, 18:56
13

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...

Acțiune comună a polițiștilor din județ pentru menținerea ordinii, au fost aplicate zeci de sancțiuni!

astăzi, 18:14
30

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi au organizat astăzi, 23 aprilie 2024, o acțiune cu efective mărite  împreună cu cei ai Secțiilor de Poliție Rurală arondate, a ...