(P) Hortensia: floarea asiatică care uimește prin splendoarea sa

(P) Hortensia: floarea asiatică care uimește prin splendoarea sa

Hortensiile sunt flori originare din Asia, mai precis din China, Japonia și Coreea. Au fost aduse în Europa în secolul XVIII și au devenit foarte populare datorită frumuseții lor impresionante. Hortensiile sunt flori perene, ceea ce înseamnă că înfloresc în fiecare an, indiferent de temperaturi sau de condițiile climatice. Cu siguranță te vei îndrăgosti de ele încă din prima secundă.
Hortensiile sunt cunoscute pentru aspectul lor estetic deosebit, care poate atrage orice privire. Florile lor sunt mari și au o formă rotundă, iar culorile lor vii atrag atenția. Cel mai frecvent, hortensiile au o culoare albastră, dar pot fi și roz, violet sau albe. În funcție de specia de hortensie, florile pot avea o culoare intensă sau mai palidă, iar unele dintre ele au petale cu dungi sau motive florale.

Acestea sunt flori ideale pentru grădini, dar pot fi cultivate și în ghivece, pentru a putea fi mutate după dorință sau în funcție de necesitățile plantei. Florile de hortensie au nevoie de soare, dar nu suportă temperaturile prea ridicate, astfel că sunt indicate pentru zilele răcoroase. În ceea ce privește udarea, hortensiile au nevoie de o udare moderată, fără a fi expuse la exces de apă, care le poate afecta rădăcinile.

În timp ce hortensia este o floare excepțională care nu ar trebui să lipsească din nici o grădină, aceasta trebuie combinată și cu alte plante. Astfel, pomii ornamentali sunt probabil cea mai bună alegere în acest sens. Ai la dispoziție un număr foarte mare de variante din care să alegi. Grădina ta va arăta cu totul altfel dacă folosești acest tip de pomi decorativi.
În ceea ce privește acești pomi ornamentali, sunt plantați de obicei în grădini pentru a oferi un aspect plăcut și estetic, dar fără a crește fructe comestibile. Pomii ornamentali sunt diferiți față de pomii fructiferi prin faptul că florile lor sunt mult mai mari și mai spectaculoase, iar fructele sunt de obicei necomestibile.

Un exemplu de pom ornamental este copacul de crin, care are flori mari și spectaculoase, de culoare roșie, roz sau albă. De asemenea, arborele de cireș este un alt pom ornamental popular, cu fructe mari și colorate, care pot rămâne pe ramuri chiar și iarna. Chiar și așa, este important să verifici cu atenție compatibilitatea pomului ales în funcție de zona în care locuiești.
Este foarte important ca atunci când îți amenajezi grădina să apelezi la o persoană de specialitate din acest domeniu. Un peisagist are cunoștințele necesare pentru a amenaja grădina ta în mod corespunzător. În același timp, acesta îți va indica numărul de plante și pomi necesari și modul și locul în care aceștia trebuie plantați.

Pentru majoritatea persoanelor care locuiesc la casă, grădina este locul de relaxare, în care evadează din lume. Având în vedere acest aspect este esențial să îți amenajezi grădina într-un mod cât mai frumos. Cu siguranță te vei relaxa altfel după o zi grea de muncă atunci când stai și admiri frumusețea hortensiilor multicolore sau a pomilor tai.
Desigur, hortensiile și pomii ornamentali nu sunt utilizați doar pentru locuințele propri. Aceștia se potrivesc foarte bine și în alte situații, în care ar trebui să îi iei în considerare. Aceste plante sunt folosite pentru parcurile de joacă pentru copii, pentru spațiile verzi ale instituțiilor publice sau locurile de relaxare de lângă o clădire de birouri.

În concluzie, hortensiile și pomii ornamentali sunt două alegeri care aduc un plus de frumusețe oricărei grădini. Hortensiile sunt flori cu adevărat splendide, cunoscute pentru frumusețea lor impresionantă, care pot atrage orice privire. Pomii ornamentali pe de alta parte sunt o definiție a perfecțiunii și schimbă în mod semnificativ aspectul estetic al unei grădini.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
120

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
80

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
77

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...