(P) Diverse tipuri de camere auto și ce oferă ele

(P) Diverse tipuri de camere auto și ce oferă ele

Pentru a avea o experiență de condus cât mai sigură și plăcută, este necesar să fiți atent în toate părțile: în față, în spate, în lateral, și mai ales la trafic, respectiv la ceilalți șoferi. Uneori însă, din cauza agitației continue la care sunteți supus când mergeți cu mașina, simțiți nevoia de un ajutor în plus, nu-i așa?
Ei bine, în cazul acesta vă sare în ajutor camera auto, un dispozitiv inteligent ce poate înregistra pe toată perioada de condus și care vă poate ajuta să vă bucurați de sentimentul de siguranță. Dacă sunteți interesat să achiziționați un astfel de device care să vă ajute la navigații auto cât mai line, atunci rămâneți cu noi.

În rândurile ce urmează vă vom prezenta pe larg cele patru tipuri de camere auto existente pe piață, pentru a putea face alegerea perfectă.

Să începem!

Multe dintre modelele de mașini moderne vin cu o cameră încorporată, și anume o cameră 360. Și aceasta se poate încadra ca fiind unul dintre tipurile de camere pentru mașină, însă nu este de sine stătătoare. Acest model este preinstalat la bordul mașinii, atunci când o achiziționați. Vrem totuși să vă spunem ce beneficii aduce condusului și de ce mașinile cu cameră 360 din fabrică sunt alegerea preferată pentru șoferii din zilele noastre.

După cum vă spuneam și mai sus, traficul din prezent a devenit din ce în ce mai aglomerat, agitat și haotic, iar ca șofer suntem siguri că vă gândiți uneori că v-ar prinde bine o mână de ajutor în plus. Ei bine, camerele 360 vin cu funcții cum ar fi vizualizarea clară în spatele mașinii, precum și în lateral pentru parcări ușoare, și de sus, tip bird-eye view, pentru o încadrare mai ușoară în locurile greu accesibile. Un autoturism ce dispune de o astfel de caracteristică va prima întotdeauna în fața unui autoturism simplu.

Interesant este și faptul că multe reprezentațe oferă posibilitatea de test cruise: să conduceți mașina înainte de achiziție. Astfel, vă veți putea folosi de funcțiile camerei 360 pe deplin și veți afla dacă vă sunt cu adevărat de folos sau nu.

Acum putem trece mai departe, la tipurile de camere auto clasice.

Tipuri de camere pentru mașină

- Cameră față: poate cel mai întâlnit model dintre toate cele existente, camera de mașină față este o achiziție de durată și folositoare. Ea vă va ajuta să vă simțiți mai în siguranță, atât pe dumneavoastră ca șofer, cât și pe pasageri. În cazul accidentelor, veți avea avantajul de a viziona din nou incidentul de pe filmarea înregistrată. Pentru că aceste dispozitive sunt inteligente, majoritatea dintre ele vin și cu o aplicație pentru telefon, ce vă permite să vedeți înregistrările ori de câte ori doriți, oriunde sunteți.

Va fi o mărturie perfectă în caz că trebuie să vă dovediți nevinovăția. Aceste camere fie pornesc de unele singure, atunci când plecați la drum, fie trebuie pornite manual și pot filma pe durate lungi de timp. De asemenea, au un unghi larg de filmare, funcții folositoare precum modul de noapte și ecran LCD.

- Cameră spate: acest model de cameră pentru mașină va fi companionul perfect pentru parcările cu spatele sau cele laterale. Trebuie să știți că are aceleași funcții ca și modelul menționat mai sus, singura diferență fiind că filmează în spate, și nu în față. Vă va ajuta să vă mișcați mult mai repede atunci când parcați mașina și, mai ales, să evitați pericolele greu de observat cum ar fi crengile de copac căzute sau gardurile care vă pot zgâria mașina.

De asemenea, în timpul condusului, este de ajutor atunci când este aglomerat și doriți să aveți un unghi mai larg de vizionare decât cel oferit de oglinzi. Veți putea vedea cu ușurință ce fac șoferii din spatele dumneavoastră, ajutându-vă astfel să vă deplasați adecvat.

- Cameră duală: este o cameră auto ce vine cu aceleași funcții precum cea de față, plusul fiind că filmează și în interiorul mașinii. Ce ajutor oferă filmarea cu șoferul în sine, vă întrebați? Ei bine, tot în cazul dovedirii nevinovăției în situații de accident, veți putea demonstra că dumneavoastră v-ați asigurat corect și ați condus conform regulilor, tot timpul. Mișcările dumneavoastră se vor vedea clar și veți fi ferit de probleme nedorite, deci achiziția va merita, credem noi.

Iată-ne ajunși la final. Acum că ați aflat tot ce era nevoie despre tipurile de camere pentru mașini, tot ce vă rămâne de făcut este să navigați în mediul online și să achiziționați cel mai potrivit model pentru stilul dumneavoastră de condus.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

astăzi, 21:14
171

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
258

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
180

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...