Despre IMM Invest - Obţine o finanţare pentru IMM-ul tău

Despre IMM Invest - Obţine o finanţare pentru IMM-ul tău

Adesea şi companiile au nevoie de puţin ajutor financiar. În cazul în care deţii un IMM şi ai nevoie de puţin ajutor pentru a depăşi o situaţie dificilă, trebuie neapărat să afli mai multe detalii despre proiectul de finanţare IMM Invest Romania.

IMM Invest este un program guvernamental prin care întreprinderile mici şi mijlocii primesc sprijin financiar pentru a reuşi să asigure capital de lucru și de investiții. Programul se adresează atât IMM-urilor, cât şi companiilor mici cu capitalizare medie. Plafonul maxim de garantare alocat este de 14 miliarde de lei.

De ce să aplici pentru un credit prin programul IMM Invest?

Ei bine, este important să ştii că programul vine la pachet cu o serie de beneficii pentru afacerea ta. Iată în continuare cele mai importante dintre ele:

1.    Ai acces la creditare prin garanţii de stat – Mai precis, statul îţi va asigura până la 90% din valoarea totală a creditului.
2.    Vei beneficia de costuri avantajoase – Mare parte din instituţiile bancare incluse în program nu percep dobânda în primele 8 luni din momentul acordării creditului şi nici nu vei avea comisioane aferente garanţiei FNGCIMM pentru toată perioada de finanțare.
3.    Pe întreaga perioadă de finanţare nu vei avea de plată nici un comision bancar.
4.    Programul este unul extrem de flexibil şi îţi permite să accesezi suma potrivită pentru afacerea ta.

Obţinerea unui credit prin programul IMM Invest

Dacă te întrebi care sunt paşii pe care trebuie să îi parcurgi pentru obţinerea unui credit prin programul IMM Invest, trebuie să ştii că lucrurile nu sunt deloc complicate. Mai mult decât atât, sunt foarte multe bănci care doresc să te ajute cu obţinerea finanţării. Dar iată care sunt paşii pe care trebuie să îi parcurgi pentru obţinerea unei astfel de finanţări:

1.    Intri pe website-ul www.imminvest.ro şi te înregistrezi în aplicaţie.
2.    Completezi online cererea de înscriere în program. În acest moment îţi vor fi solicitate mai multe documente, iată care sunt acestea:
-    Cartea de identitate a ta – în calitate de solicitant;
-    Certificatul de Înregistrare Fiscală;
-    Declaraţia IMM cu anexa formularului întreprinderilor legate - doar dacă este cazul.
3.    Aplicaţia îţi va genera în mod automat un număr de înregistrare şi îţi va trimite şi un mesaj de confirmare a înregistrării.
4.    După o verificare atentă a datelor şi a informaţiilor pe care le-ai urcat în aplicaţie, se va emite acordul de principiu privind eligibilitatea în cadrul programului.

De asemenea, poti solicita sprijin pentru a aplica la acest IMM Invest si pe website-ul băncilor care dispun de acest program.

Un aspect important pe care trebuie să îl ai în vedere încă de la început este faptul că poţi selecta doar o singură bancă. În cazul în care ai primit acordul şi eşti eligibil pentru primirea fondurilor, însă banca selectată de tine te refuză, în aplicaţie vei vedea că solicitarea ta a fost respinsă. Recomandarea noastră este să nu te laşi bătut şi să încerci din nou, cu o altă bancă. Pentru a putea face acest lucru este necesar să te reînscrii din nou în program, reluând toţi paşii de mai sus, însă selectând o altă bancă parteneră.

Un alt aspect pe care trebuie să îl ai în vedere este suma solicitată, ea nu trebuie să depăşească suma de 10.000.000 lei per beneficiar.

Condiţii de eligibilitate

Chiar dacă acest program este menit să te ajute să treci peste o situaţie dificilă, asta nu înseamnă că oricine este eligibil pentru accesarea fondurilor. Prin urmare, există o serie de condiţii ce trebuie îndeplinite. Iată câteva dintre ele.

1.    Aşa cum îi spune şi numele, pentru a fi eligibil trebuie să te încadrezi în categoria IMM-urilor.
2.    Nu trebuie să te afli în procedură de insolvenţă ori executare silită.
3.    Nu trebuie să ai datorii, obligaţiuni fiscale sau credite restante;
4.    Nu ai pierdut mai mult de jumătate din capitalul social în ultimii doi ani.

Bineînţeles că mai sunt şi alte condiţii. Le vei găsi pe toate în ghidul aplicantului de pe https://www.imminvest.ro.

Documente necesare pentru aprobarea creditului

1.    Situaţiile financiare pentru ultimii 2 ani fiscali încheiaţi.
2.    Declaraţie pe propria răspundere privind respectarea condiţiilor de eligibilitate ale Programului IMM Invest.
3.    Declaraţie pe propria răspundere privind încadrarea în categoria IMM.
4.    Certificat de atestare fiscală – acesta trebuie să fie valabil.
5.    Acord pentru consultarea bazei de date a Ministerului Finanţelor Publice.
6.    Acordurile de consultare la Centrala Riscului de Credit pentru firme şi acţionari majoritari,

Bineînţeles că după aprobarea creditului va trebui să semnezi şi o cerere de tip acord de principiu de finanţare. Dar lucrurile sunt simple şi dacă alegi şi o Instituţie Bancară cu tradiţie pe piaţa românească, cu siguranţă vei reuşi să obţii rapid finanţarea.

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
389

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
692

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
195

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...