(P) Cum se completează un CV european

(P) Cum se completează un CV european

Căutarea unui loc de muncă poate fi o provocare și poate consuma mult timp și resurse, mai ales dacă aplici pentru locuri de muncă în străinătate. Cu Europass, căutarea unui loc de muncă în Europa poate decurge mult mai ușor. Managerii de angajare pot fi impresionați de CV-ul Europass pe care îl scrii, dacă este redactat cu atenție și profesionalism.

Te pregătești să te muți în Europa? Înainte de a începe să aplici pentru locuri de muncă în viitoarea ta nouă reședință, trebuie să ai un CV care să respecte standardele pe care firmele europene le au pentru formatele de CV. Aici este util să utilizezi modelul de CV Europass. În acest articol, definim CV-ul Europass și te îndrumăm care sunt cele mai bune practici pentru a completa un CV european.

Un CV Europass: Ce este acesta?

Uniunea Europeană a dezvoltat formatul CV Europass în încercarea de a standardiza materialele pentru cererile de angajare pe întreg continentul. CV-ul Europass este un șablon structurat, conceput pentru a ajuta persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă să aplice mai ușor pentru posturi în întreaga regiune, permițându-le să își prezinte calificările într-un mod clar și organizat.

Cum se realizează un CV pentru Europass

CV-ul Europass poate fi descărcat ca șablon pentru a fi completat manual sau poate fi generat online, utilizând platforma Europass. Trebuie să te înregistrezi mai întâi ca utilizator pe europa.eu dacă dorești să-ți construiești CV-ul prin intermediul platformei Europass. Realizarea unui CV Europass fără să te conectezi este o altă opțiune, dar nu vei putea să-l salvezi online pentru a reveni la el mai târziu.

După ce ai terminat de creat profilul, poți accesa contul Europass, unde îți poți redacta scrisoarea de intenție și CV-ul și poți atașa toate documentele justificative deținute, precum diplome de studii, cursuri extra curriculare sau certificate. Înainte de a începe să îți aplici candidaturile, tot ce trebuie să faci este să selectezi un șablon, să adaugi secțiuni sau informații suplimentare pe care dorești să le incluzi și să îți completezi propriul CV european.

Cum se completează un CV european

Redactarea unui CV obișnuit și a unui CV Europass sunt procese comparabile și similare. Iată câteva indicații de care trebuie să îți amintești atunci când alegi să completezi un CV personal în varianta europeană:

1.Cuantifică realist experiența
Angajatorii sunt mai susceptibili de a fi impresionați de punctele cuantificate, deoarece acestea transmit mai eficient abilitățile tale, spre deosebire de aspectele fără statistici justificative în completare. CV-ul tău Europass demonstrează natura ta orientată spre obiective și palmaresul de rezultate favorabile acumulat în urma experiențelor anterioare prin includerea de statistici și procente.

2.Personalizează-ți CV-ul în funcție de angajator
Atunci când candidații la un loc de muncă trimit candidaturi simple în comparație cu cei care aleg să trimită CV-uri personalizate individual pentru organizația respectivă, angajatorii pot sesiza diferența și își setează din primele momente o listă scurtă de preferenție. Personalizează-ți CV-ul Europass pentru fiecare candidatură pe care o depui, pentru a-ți crește șansele de a fi angajat în Europa.

De asemenea, include toate cuvintele cheie referitoare la abilitățile, sarcinile, formarea sau alte cerințe pe care compania respectivă le caută, pe măsură ce citești cu atenție descrierea postului. După aceea, încorporează-le în CV-ul tău.

3.Evită să dezvălui informații prea personale
Atunci când îți creezi CV-ul Europass, ți se solicită sexul și naționalitatea. Cu toate acestea, ai grijă cum completezi un CV european, înainte de a alege să divulgi informații sensibile. Nu este necesar și ar putea crea prejudicii accidentale în anumite regiuni. În secțiunea „Despre mine”, menționează faptul că ai un permis de muncă valabil, dacă vrei să subliniezi că poți lucra în țara pe care o alegi.

4.Adaugă mai multe secțiuni relevante
Completarea unor secțiuni despre educația ta, experiența profesională, cunoștințele lingvistice și un rezumat profesional sunt elemente obligatorii atunci când vei crea un nou CV Europass. Va trebui să adaugi manual orice alte categorii pe care dorești să le incluzi, precum proiecte, activități extra curriculare, certificate și abilități.

Un CV obișnuit nu ar trebui să aibă mai mult de o pagină, în timp ce lungimea sugerată pentru Europass este de două-trei pagini. Aceasta este una dintre distincțiile cheie dintre un CV obișnuit și unul european. Prin urmare, poți completa în CV-ul tău Europass elemente care nu s-ar putea încadra într-un CV tradițional.

Avantaje și dezavantaje ale CV-ului Europass

Dacă te gândești cu ce te scoate în evidență un CV Europass sau dacă te va trage în jos, ia în considerare următoarele avantaje și dezavantaje:

Avantaje
● Este un format recunoscut pe scală largă;
● Se potrivește persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, indiferent de nivelul de calificare, cu o prezentare simplă;
● Este accesibil într-o varietate de limbi;
● Simplu de modificat și eficient.

Dezavantaje
● Șabloane învechite și constrânse;
● Pot determina utilizarea eronată a fonturilor;
● Puține posibilități de personalizare;
● Descărcare numai în format PDF;
● Nu este la fel de potrivit pentru sectoarele creative.

Un CV în stil european este necesar pentru a oferi o prezentare cuprinzătoare a abilităților tale, a acreditărilor și a istoricului tău profesional. Poți folosi exemple furnizate de platforme profesioniste ce ajută candidații în procesul de aplicare la un loc de muncă precum CVapp pentru a învăța cum se completează un CV european sau poți urma aceste instrucțiuni despre cum să-l construiești, dacă obiectivul tău este să obții un loc de muncă acolo.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
297

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
381

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
830

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...