(P) Cum să îți echipezi studioul de muzică cu un buget restrâns? Iată 5 achiziții esențiale

(P) Cum să îți echipezi studioul de muzică cu un buget restrâns? Iată 5 achiziții esențiale

   Sursă foto: Unsplash.com

Dacă ești la început de drum în industria muzicală și dorești să îți deschizi propriul tău studio, echipamentul potrivit este cea mai importantă parte de care trebuie să te ocupi. Pe piață există multe aparate pe care le poți cumpăra și extrem de costisitoare, dar care nu îți vor fi neapărat folositoare la început. Așadar, dacă ai un buget restrâns și vrei să ai strictul necesar, atunci ai ajuns unde trebuie. Citește acest articol în continuare și află ce achiziții să faci și tu!
Vezi ce trebuie să cumperi pentru a îți echipa corespunzător studioul muzical

• Calculator

Calculatorul este printre cele mai importante elemente, fiindcă fără el nu vei reuși să editezi/mixezi muzica pe care o vei înregistra. Ai nevoie de un calculator puternic, care să facă față unui număr mare de ore de muncă.  O mare parte din bugetul tău se va îndrepta în această direcție, deci fă o alegere bună. De preferat ar fi să alegi un calculator cu minim 8GB RAM, iar cea mai bună variantă ar fi unul de 32GB RAM. Totul depinde de bugetul de care dispui.


• Interfață audio

O interfață audio este extrem de relevantă atunci când te gândești la echiparea unui studio de muzică. De ce? Pentru că, cu ajutorul acestuia vei reuși să conectezi calculatorul tău la instrumentele muzicale care vor fi folosite în înregistrarea melodiei. Ai în vedere o interfață audio care să aibă amplificatoare bune pentru cele mai calitative rezultate.


• Microfoane

Cu siguranță nu vei dori să înregistrezi doar piese realizate exclusiv cu instrumente, ci și realizate vocal. Așadar, este necesar să investești și în minim două microfoane. Sunt multe modele din care poți alege, deci aici nu vei avea probleme. Să ai în vedere alegerea unui microfon cu o sensibilitate bună și care se pot egaliza ușor. Înainte de a face orice achiziție ține cont de recenziile și părerile altor oameni de pe internet. Cu siguranță te vor ajuta câteva insight-uri!


• Căști

Poate că aceasta va fi cea mai simplă și ieftină achiziție, fiindcă există numeroase modele de căști din care poți alege. Atunci când alegi un set de căști, trebuie să ai în vedere următoarele aspecte: să fie confortabile, să reproducă sunetul la o calitate înaltă și să ofere funcția de noise cancel. Dacă ții cont de aceste trei aspecte vei găsi exact ceea ce ai tu nevoie.


• Boxe și subwoofer

După ce vei înregistra cu succes piesele dorite, vei dori să le editezi, să le mixezi și să le asculți de cât mai multe ori. Acest lucru nu îl vei mai face la căști, deci vei avea nevoie de un sistem audio bun. Acesta poate include un set de boxe și un subwoofer, care îți vor reda sunetul la o calitate superioară. Este important să alegi un echipament audio calitativ, iar pe Altex.ro găsești orice ai nevoie. Intră chiar acum și vezi ce produse se încadrează în nevoile și bugetul tău!

În concluzie, să îți începi călătoria în industria muzicii poate fi intimidant când realizezi de câte echipamente ai nevoie. Totuși, dacă ții cont de lista de mai sus, vei reuși să dai start acestui drum din viața ta!

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
454

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
470

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
269

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...