(P) Cum asortezi podeaua cu ușile în mod corespunzător

(P) Cum asortezi podeaua cu ușile în mod corespunzător

Asortarea ușilor de interior cu podeaua este un proces important și trebuie făcut în mod corespunzător.
Un prim pas în amenajarea unei locuințe este să te asiguri ca poți creea o armonie între uși, ferestre, podele și pereții locuinței. Stilul trebuie să fie bine definit pentru a evita eventuale confuzii în omogenitatea interiorului per ansamblu.

Un exemplu bun este cazul unui parchet de culoare deschisă, acesta făcând o pereche perfectă cu ușile de interior de culoare albă, gri sau chiar de lemn natural.
Culoarea nu este totuși singurul element esențial din ecuație, întrucât în cazul unei podele din marmură spre exemplu, nu vei putea monta uși colorate sau cu finisaj prea strălucitor.

Podeaua de culoare închisă
Dincolo de caracteristica de funcționalitate, ușile trebuie să îndeplinească și funcția de element de design, fiind extrem de important ca acestea să coexiste într-o armonie cu restul mobilierului din locuința.
Un stil de design modern spre exemplu, care integrează podele în nuanțe închise la culoare, merită pus în evidență cu ajutorul unor uși de interior de culoare alba spre exemplu, cu finisaj lăcuit de preferat și fără elemente care să iasă în evidență. Această combinație ajută la crearea unui peisaj în care ușa se confundă cu pereții, o practică uzuală folosită în stilul modern de amenajare.

În cazul unei pardoseli din lemn de culoare închisă, element folosit destul de des în stilul de design clasic, este recomandat să mergi pe uși din lemn cu decorațiuni fine, de culoare în aceeași nuanță ca și pardoseala.

Acest proces de asortare a ușilor cu podelele poate părea unu facil, însă există o linie fină între peisajul perfect și efectul dezordonat.
În cazul ușilor cu nuanțe închise este indicat să le combinăm cu podele în culori deschise pentru a evita posibilitatea unui contrast sumbru în peisaj. Dacă optezi pentru o culoare închisă atât în cazul ușilor cât și a parchetului, atunci ar trebui să mergi neapărat pe varianta de culoare albă în cazul pereților.

Podele de piatră
În cazul unui stil de design rustic cu elemente de pardoseală din piatră, poți merge pe varianta ușilor clasice din lemn, Acestea pot fi alese atât în culori deschise cât și închise.
Secretul unui efect elegant și spectaculos este varianta de podele din piatră și uși din sticlă transparentă sau fumurie cu feronerie din oțel inoxidabil.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
138

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
158

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
241

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...