(P) Cum arată piața jocurilor de noroc din România

Piața jocurilor de noroc din România a cunoscut o ascensiune fulminantă în ultimii ani de zile, atât datorită avansului tehnologic cât și datorită pandemiei de COVID-19, care a împins operatorii offline să-și deschidă cazinouri online pentru a continua să furnizeze servicii de jocuri de noroc într-o perioadă în care mobilitatea persoanelor era limitată.
În acest articol vom vorbi despre funcționalitatea jocurilor de noroc, cine sunt operatorii licențiați la care îți poți deschide un cont de joc, care sunt tipurile de jocuri disponibile, legislația actuală și impactul economic pe care îl au jocurile de noroc asupra țării.

ONJN și operatorii licențiați

Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc din România este autoritatea ce supraveghează piața jocurilor de noroc de la noi din țară. Înființată în anul 2013, aceasta are rolul de a reglementa piața jocurilor de noroc, indiferent că vorbim de cazinouri stradale sau de cazinouri online.
Așadar, ONJN se asigură de faptul că operatorii care vor să furnizeze jocuri de noroc la noi în țară respectă toate normele legislative și îndeplinesc cerințele necesare obținerii licenței de funcționare.
Pentru ca un cazino să funcționeze legal în România, acesta are nevoie de o licență emisă de către Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc din România. Fără această licență, serviciile de jocuri de noroc sunt considerate ilegale, iar operatorii care furnizează aceste jocuri pot fi sancționați extrem de dur.

În prezent, ONJN a emis licențe valabile pentru numeroși operatori de jocuri de noroc, inclusiv cazinouri fizice și cazinouri online. Printre aceste cazinouri licențiate găsim atât nume extrem de importante la nivel internațional, cât și operatori locali care și-au câștigat reputația pe piața din România.

Iată o lista cazinouri online Romania care oferă jocuri de cazino în deplină legalitate:

• Unibet
• Netbet
• Superbet
• Betano
• Las Vegas
Aceasta este doar o listă restransă, în prezent fiind peste 50 de operatori licențiați la noi în țară.

Legislația actuală

Legislația din România privind jocurile de noroc a fost modificată de-a lungul timpului, pentru a oferi o protecție cât mai bună jucătorilor.
Legea principală care reglementează această piață este Legea 77/2009 și este cea care stabilește regulile de funcționare pentru toate tipurile de jocuri de noroc (sloturi video, jocuri de cazino live, bingo, poker), dar definește și condițiile pe care operatorii trebuie să le îndeplinească pentru a putea obține licența de funcționare.
În anul 2015, în România s-a introdus sistemul de reglementare al jocurilor de noroc online, sistem ce a permis operatorilor internaționali să obțină licențe de funcționare pentru a opera complet legal pe teritoriul țării noastre. Astfel a crescut competiția și a oferit foarte multe opțiuni jucătorilor.
Pentru a atrage cât mai mulți jucători pe platformele lor, operatorii oferă o gamă largă de jocuri de cazino, bonusuri atractive, dar și promoții diverse care aduc diferite beneficii jucătorilor activi.

Tipuri de jocuri de noroc disponibile în România

Așa cum spuneam și mai sus în acest articol, pe piața jocurilor de noroc din România găsești o mulțime de opțiuni de joc, indiferent că vorbim de un mediu fizic (cazinouri stradale) sau de un mediu online (cazinouri online).
• Cazinouri online – la aceste cazinouri poți găsi o gamă foarte variată de sloturi video. Există mai mulți operatori de jocuri de noroc la noi în țară care oferă chiar și peste 4000 de sloturi video diferite de la peste 60 de provideri diferiți. În plus, poți juca și jocuri de cazino live (ruletă, blackjack, baccarat, poker), dar și jocuri virtuale. Dacă ești pasionat de pariuri sportive, există peste 20 de cazinouri online care oferă și opțiunea de a plasa bilete de pariuri pe evenimente sportive sau non-sportive.
• Cazinouri stradale – sălile de joc sunt prezente în majoritatea orașelor din România și oferă o gamă nu chiar atât de largă de jocuri. Pe aparatele de joc din aceste cazinouri găsești sloturi video (dar mult mai puține decât în mediul online), iar pe lângă acestea poți găsi și jocuri de cazino live: ruletă (atât live cât și electronică), baccarat sau blackjack (în cazinouri mari unde sunt jucători high-rolleri).
• Agenții de pariuri sportive – pariurile sportive reprezintă o industrie extrem de mare în cadrul jocurilor de noroc din România. Poți plasa bilete de pariuri sportive pe o gamă largă de evenimente ce includ meciuri de fotbal, baschet, tenis, handbal, dar și pariuri pe evenimente non-fotbalistice (eurovision, pariuri pe politică, etc)
Impactul economic al jocurilor de noroc

Această industrie a jocurilor de noroc are un impact masiv asupra economiei României. Pe lângă veniturile aduse la bugetul de stat, acest sector creează foarte multe locuri de muncă, ce contribuie semnificativ la acest buget de stat.
Taxele și impozitele pe care le plătesc operatorii care funcționează legal la noi în țară reprezintă o sursă importantă de venituri. Această industrie generează sute de milioane de euro anual, o parte din aceste fonduri provenind de la operatorii de jocuri de noroc online.
Atrage, de asemenea, și investiții străine, deoarece operatorii internaționali aleg să investească la noi în țară datorită cererii mari și datorită cadrului legislativ stabil.

Concluzie

În concluzie, piața jocurilor de noroc din România continuă să se dezvolte extrem de rapid, oferind o gamă extrem de variată de jocuri de cazino, indiferent că vorbim de un mediu online sau de un mediu fizic.
Cadrul legislativ bine definit asigură că industria funcționează într-un mediu reglementat, ceea ce oferă o siguranță atât operatorilor cât și jucătorilor.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

14 în cursa pentru președinte! Ei sunt candidații care ne cer votul în primul tur!

astăzi, 12:52

Biroul Electoral Central a stabilit, joi, ordinea de înscriere în buletinul de vot a candidaţilor la alegerile prezidenţiale. Tragerea la sorţi a fost efectuată în prezenţa memb...

Salonul Național de Arte Vizuale „Interferențe”, deschis la Noaptea Albă a Galeriilor!

astăzi, 12:28

Muzeul Județean Botoșani găzduiește, în perioada 12-31 octombrie 2024, în spațiul Galeriilor de Artă „Ștefan Luchian” Botoșani, Salonul Național de Arte Vizuale &bdquo...

Doi polițiști din Botoșani au respins mita oferită de o șoferiță! (Video)

astăzi, 11:21

Joi, 10 octombrie 2024, în jurul orei 10:40, ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Botoșani au fost sesizați prin inte...