(P) Cum alegi mobila potrivită pentru bucătăria ta?

(P) Cum alegi mobila potrivită pentru bucătăria ta?

   Sursa foto: pexels.com

Alegerea mobilierului pentru bucătărie poate fi o provocare, mai ales dacă deții un spațiu care îți limitează posibilitățile. Însă cu puțină planificare și câteva sfaturi, poți alege mobilierul perfect, care să se potrivească nevoilor tale și să transforme bucătăria într-un spațiu funcțional, elegant și modern.

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să planifici o amenajare cât mai bună pentru bucătăria ta:

Alegerea mobilierului pentru bucătăriile mici
Pentru bucătăriile mici este important să alegi mobilier care îți permite să profiți de fiecare spațiu disponibil în încăpere. O idee bună este să alegi mobilierul care poate fi suspendat, fie că este vorba despre polițe și rafturi sau dulapuri. Piesele de mobilier trebuie să îți ofere suficient spațiu de depozitare, pentru veselă și electrocasnicele mici din bucătărie.

Alege mobilă pentru bucătăria ta care se potrivește ca dimensiuni, stil și forme cu ceea ce îți imaginezi ca spațiu ideal. Mai ales dacă petreci mult timp în bucătărie este recomandat ca mobilierul să poată fi adaptat nevoilor tale, de exemplu cu mese care pot fi pliate sau ajustate.

Alegerea mobilierului pentru bucătăriile cu formă dreptunghiulară și pătrată
În această situație ai mai multe opțiuni în ceea ce privește mobilierul. Mobilierul cu linii drepte, fie că este unul minimalist sau clasic, te ajută să folosești inteligent colțurile din bucătăria ta.

Te poți concentra pe amenajarea bucătăriei în oglindă și să instalezi piese de mobilier pe doi pereți principali sau să alegi doar unul pentru mobilier. Celalalt perete poate fi folosit pentru montarea blatului și a unor rafturi pe care să depozitezi cele mai importante lucruri și ustensile.

Atmosfera echilibrată influențează atât starea pe care o vei avea în bucătărie, cât și nivelul eficienței și libertatea de mișcare.

Alegerea mobilierului pentru bucătăriile în formă de L sau U
Un flux natural în spațiu și o dinamică fluidă ajută la crearea unui spațiu bine organizat și aerisit. Într-un spațiu în formă de U poți include o masă de bucătărie lungă sau o insulă pentru mai mult spațiu de depozitare. Gama de mobilă pentru bucătărie asigură o varietate de produse care accentuează funcționalitatea spațiului.

Bucătăria în formă de L poate dispune de un bar care delimitează sufrageria de bucătărie, în cazul planurilor open space. Un bar ajută la economisirea spațiului, datorită scaunelor înalte care pot fi folosite.

Alegerea mobilierului pentru bucătăriile cu tavan înalt
Spațiul de depozitare are de câștigat în cazul bucătăriilor cu tavan înalt, deoarece ai suficient spațiu pentru amenajarea pe verticală. O bucătărie cu tavan înalt, dar îngustă, va fi mult mai aerisită dacă profiți de spațiul pe care îl ai în partea superioară. Chiar dacă acest lucru implică să folosești o scăriță din când în când, nu face compromisuri.

Alegerea mobilierului pentru bucătărie este influențată în mod special de nevoile de depozitare. Pentru a face alegerile potrivite, ia în calcul familia care va mânca sau găti în fiecare zi în bucătărie, numărul de vase pe care le deții, dar și electrocasnicele.

O bucătărie modernă trebuie să fie organizată, astfel că toate obiectele și produsele au nevoie de un loc al lor. Dulapurile cu rafturi, sertarele cu organizatoare pentru tacâmuri și obiecte mici sunt esențiale pentru bucătăria ta.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

astăzi, 21:20
539

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

astăzi, 19:34
208

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
162

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...